HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burdur referandum sonuçları: 2017 Türkiye geneli il il ve Burdur'da Evet/Hayır oy oranları

Göller bölgesinde yer alan Burdur ve ilçelerinde referandum sonuçları merakla bekleniyordu. Sandıkların kapanması ve oy sayıma işlemine geçilmesi sonrasında sonuçlar elimize ulaştı. İşte Burdur referandum sonuçları ve Türkiye çapında il il evet hayır oy oranları ile ilgili detaylar...

Burdur referandum sonuçları: 2017 Türkiye geneli il il ve Burdur'da Evet/Hayır oy oranları

Türkiye'nin göller yöresinde yer alan Burdur ili ve ilçelerinde 2017 referandumu için sandıklar kuruldu ve seçmenler oylarını kullandılar. Şimdi sıra referandum sonuçlarına geldi. İşte Burdur'un nüfusu, seçmen ve sandık sayısı, referandum sonuçları ile ilgili detaylar...

261 binlik nüfusu ile Burdur'da 11 ilçe bulunuyor. Referandumdan bir gün önce Burdur'un 126 mahallesinde 129.000 seçmen için 384 adet, 193 köyünde 65.000 seçmen için 268 adet sandık kuruldu. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Burdur'daki her bir seçmenin oyu nihai referandum sonucunda etkili olacak.

2017 REFERANDUM SONUÇLARI

YSK'nın referandum sonuçlarının yayımlanması ile ilgili yayın yasağının kalkması ile aşağıdaki bağlantıdan Türkiye geneli evet hayır oy oranını görebilirsiniz. Ayrıca il özelinde evet hayır oranlarını merak ediyorsanız da her il için ayrı ayrı referandum sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

2017 REFERANDUMUNDA SANDIK GÜVENLİĞİ

Türkiye'de son yıllarda sandık güvenliği meselesi büyük tartışmalara yol açmakta. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri ve 1 Kasım'da sandıklarda görülen plakasız araçlar, vatandaşların ihbarları sandığa olan güveni zedeliyor.
Sandık güvenliğinin sağlanması için siyasi partiler sandıklara temsilci gönderiyor ve bu temsilciler oylamalara hile karışmaması için süreci takip ediyor. Normal seçimlerden farklı olarak referandumda 1 oy bile sonucu etkileyebileceğinden sandık güvenliği ve oylamada herhangi bir usulsüzlüğün olmaması büyük önem taşıyor.

Siyasi partiler dışında Oy ve Ötesi adlı sivil toplum organizasyonu sandıklarda müşahitlik için vatandaşlara çağrı yaptı ve müşahitlerin kullanabilmesi için T3 tutanak gönder adlı bir uygulama çıkardı. Oy ve Ötesi, YSK tutanakları ile uyuşmazlık görmeleri halinde bunu kampanyanın tarafı olan siyasi partilerle paylaşıyorlar.

BURDUR'DA ÖNCEKİ REFERANDUM VE OYLAMALARDA NE OLMUŞTU?

Burdur'da 2010 yılında yapılan referandumda yüzde 89 katılım olmuş ve seçmenlerin tercihi sandığa evet yüzde 52.55, hayır yüzde 47.44 şeklinde yansımıştı.

2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeyse AKP'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54,00 HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş yüzde 2,09 CHP, MHP ve diğer bazı partilerin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 43,91 oy almıştı.

Son olarak 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AKP %50, CHP %25, MHP %19 ve HDP %0,7 oy aldı.

BURDUR İLİNİ TEMSİL EDEN MİLLETVEKİLLERİ

Bayram ÖZÇELİK = AK Parti
Mehmet GÖKER = CHP
Reşat PETEK = AK Parti

BURDUR'UN DEMOGRAFİSİ

Nüfusu 261.401 olan ilin nüfusu ağırlıklı olarak (yüzde 69,7) şehirde ikamet etmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler