HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burdur'da bir ay arayla 2 vaşak öldürüldü

Burdur'da, kasım ayında ateşli silahla vurularak öldürülen bir vaşağın bulunmasından sonra bu kez merkeze bağlı Yaylabeli Köyü'nde avlanan Hüseyin D., av tüfeğiyle dişi vaşağı vurarak öldürdü.

Burdur'da bir ay arayla 2 vaşak öldürüldü

BURDUR, (DHA) - Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman muhafaza memurları, 18 Kasım'da Altınyayla İlçesi'nde karayolu kenarında, silahla vurulmuş vaşak buldu. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan vaşağın, sağ ön ayağından av tüfeğiyle vurulduğu tespit edildi. Nekropsi yapılan vaşağın iskeleti hayvan anatomisi dersinde kullanılmak üzere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi'nde sergilenmeye başladı.

Altınyayla İlçesi'nde ölü bulunan vaşağın ardından bu kez merkeze bağlı Yaylabeli Köyü'nde bir vaşak öldürüldü. Dumlu mevkiindeki bir mermer ocağında çalışan Hüseyin D., dün vakit geçirmek için avlanmaya çıktı. Çalıların arasında hareket eden vaşağı fark eden Hüseyin D., av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Silah sesi ve vaşağım sesini duyan çevredeki başka bir maden ocağının çalışanları, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, bölgede avlanmaya devam eden Hüseyin D.'yi yakalayarak tüfeğine el koydu. Önce vaşağa ateş etmediğini söyleyen Hüseyin D., daha sonra tavşan zannederek ateş ettiğini söyledi.

7 BİN TL CEZA

Hüseyin D.'ye, 6 bin TL tazminat, avcılık belgesi olmadan avlandığı için 437 TL, koruma altındaki hayvanı avlamaktan 291 TL, avlanma süreleri dışında avlanmaktan 291 TL ve yasak alanda avlanmaktan 291 TL olmak üzere toplam 7 bin 310 TL idari para cezası uygulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne getirilen vaşak ise derisi çıkarılarak doldurulacak.

'DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR'

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, kasım ayından bu yana Burdur'da 2 vaşağın öldürüldüğünü söyledi. İhbar üzerine bölge giden ekiplerin izinsiz avlanan Hüseyin D.'yi yakaladığını belirten Yılmaz, "Hem insan olarak hem kurum olarak söyleyecek söz bulamıyorum. Yaşanan bu olaylar bizim daha yapacak çok işimiz olduğunu gösteriyor. Eğitim faaliyetine çok daha fazla önem vereceğiz. Herkesin doğayı koruması için üzerine düşeni yapması gerekiyor" dedi.

BÜYÜK KAYIP

MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burçin Yenisey Kaynaş ise bir ay arayla vaşak popülasyonuna ait 2 hayvanın öldürülmesinin Burdur ve çevresi açısından çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler