HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burhan Kuzu'dan Ömer Faruk Kavurmacı açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, FETÖ soruşturmasında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalık nedeniyle sert bırakılması hakkında konuştu. Kuzu, "Devreye Tayyip Bey, Başbakan, Kadir Bey girdi diyorlar. Ben buna ihtimal vermem. FETÖ ile alakalı olarak kim gelirse gelsin eğer gerçekten öyleyse aile olarak arkadaşlarımızdır, dostlarımızdır, birlikte çalıştığımız insanlardır, üzülürüz, o ayrı konu ama acıma olmamalı" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Bülent Arınç ve Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklanan damatlarıyla ilgili konuştu.

Kuzu konuyla ilgili şunları söyledi:

"FETÖ ile alakalı olarak kim gelirse gelsin eğer gerçekten öyleyse aile olarak arkadaşlarımızdır, dostlarımızdır, birlikte çalıştığımız insanlardır, üzülürüz, o ayrı konu ama acıma olmamalı. Bir kayırma bu teşkilat bakımından olmamalı. Mahmut Tanal ile Burhan Kuzu Twitter'da tartıştı Mahmut Tanal ile Burhan Kuzu Twitter'da tartıştı Kadir Bey'in damadının bırakılması meselesi veya Bülent Bey'in damadı, bunlar eleştirilebilir. Nereden geliyor bu eleştiri? 'Birileri yatarken onlar niye çıksın!' deniyor. Bu açıdan baktığınızda elbette bir doğruluk payı var ama şu doğru değil 'devreye Tayyip Bey, Başbakan, Kadir Bey girdi'. Ben buna ihtimal vermem. Kadir Bey'in asla ve kata telefon açayım da bunu çıkartayım diyeceğini düşünmüyorum."

‘KADİR BEY’İN DAMADININ BIRAKILMASINI ELEŞTİRENLER, CAN DÜNDAR’IN ALMANYA’YA KAÇMASINI ELEŞTİRMİYOR’

Kadir Bey’in damadının bırakılmasını eleştirenler Can Dündar’ın Almanya’ya kaçmasını eleştirmiyorlar. Bak tutuklamadığın zaman da kaçıyorlar! İçeride yatıyordu, bıraktınız kaçtı işte. Niye bırakıldığının izahı yok. Bence yurt dışına çıkış yasağı koyacaksın, gerektiğinde bulacaksın.

Ergenekon, Balyoz’da da bunu söyledim. O zaman FETÖ yoktu ama tabii gene aynı şeyi söylüyorum; azılı bir katildir, hırsızdır, uyuşturucu mafyasıdır, teröristtir, bunlar ayrı bir suç kategorisi. Ama örgüte katılmış denilen kişi oğlunu dershaneye göndermiş, parası bankada, onların sendikaya üye olmuş… Bunlar tutuksuz yargılanabilmeli.

‘ERKEN SEÇİM İHTİMALİ, SIFIR!’

Siyasi kulislerde erken seçim ihtimali konuşuluyor. Var mı böyle bir hazırlık?

Sıfır. Çok büyük bir gelişme olmazsa tabii ama zaman ne gösterir bilemem. Mart 2019’da mahalli idareler seçimi var. Kasım 2019’da da iki seçim birden olacak.

‘YENİ BİR DARBEYE İHTİMAL VERMİYORUM’

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi yeni bir darbe ihtimalinden söz etti ve 15 Haziran tarihini verdi. Size de bu yönde duyumlar geldi mi?

İhtimal vermiyorum. AK Parti Kongresinden bir gün önce, 21 Mayıs gecesi güya darbe olacak dediler. Şimdi de bu. Niye 15 Haziran? 15 Temmuz dese darbenin yıl dönümü diyeceksin ama inanıyorum ki öyle kolay kolay yeni bir hareket başlatamazlar. Tamamen bitti mi? Elbette bitmedi ama organize olma güçleri kırıldı. Bir darbe boyutunda olmaz gibi geliyor bana. Ciddi olarak ayıklama yapıldı hâlâ yapılıyor. (Gazete Duvar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler