HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa edecek mi? Recep Altepe kimdir?

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa edecek mi yoksa görevinde mi kalacak merak ediliyor. Ak Parti'de belediye başkanları ile ilgili istifa süreci ülke gündemini meşgul ederken Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ne yapacağı, Melih Gökçek'ten sonra en merak edilen konulardan biri. Son olarak Abdülkadir Selvi Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifa edip etmeyeceğine dair önemli bir bilgi paylaştı.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa edecek mi? Recep Altepe kimdir?

AK Parti'de belediye başkanı değişiminde şimdi gözler Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'de. Bursalılar ve gelişmeleri takip edenler Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa edecek mi etmeyecek mi merak ediyorlar. Abdülkadir Selvi CNN Türk yayınında kritik bir bilgi paylaştı ve akıllardaki soruyu yanıtladı.
Sabah saatlerinde Altepe'nin istifa etmeyeceği yönünde bir bilgi alınsa da Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan AK Partili önemli bir kaynak Recep Altepe’nin bugün saat 16:00’da istifa edeceğini bildirdi.

Recep Altepe’nin makam odasını topladığı ve bu akşam yapacağı açıklama ile görevinde istifa edeceği belirtildi.

"İŞİMİZE DEVAM EDİYORUZ" DEMİŞTİ

Recep Altepe istifa edeceğine dair ilk iddialara ilişkin "Biz işimize devam ediyoruz." demişti. Bir gazetecinin "Belediye Başkanlığı'ndan istifa edecek misiniz?" sorusuna Altepe, "Ben o konuda herhangi bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz." karşılığını vermişti.

RECEP ALTEPE KİMDİR?

1959 Bursa doğumlu Recep Altepe, ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa´da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1983 yılında kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işleri yaptı.

Refah Partisi İl Yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği yaptı.

1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyelikleri ile BUSKİ Genel Kurul Üyeliği´ne seçildi. Altepe, 1999 yılındaki seçimlerde tekrar seçilerek üst üste iki dönem bu görevleri yürütme imkanı buldu. Bu görevler sırasında yurt içi ve yurt dışı gezilere, çalışmalara katıldı. Ayrıca Yıldırım ve büyükşehir belediye meclislerinin; bütçe ve mali İşler, imar ve ulaşım komisyonlarnda görev yaptı

Recep Altepe, 2004 Türkiye yerel seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara Belediyeler Birliği´nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler