HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Bursa savunma sanayinin merkezi olacak”

Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın savunma sanayisinin merkezi olacağını belirterek, "Bursa Türkiye’yi ayağa kaldıracak zenginlikler taşıyor.

Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar çok iyi gidiyor. İleriki dönemde savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün Bursa’da üretilebiliriz" dedi.

Atıcılar Mahallesi’ndeki Atlı Spor Kulübü’nde basın mensupları ile bir araya gelen Vali Harput, Bursa'nın Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın önemli olduğunu söyledi. Böyle bir bölgede güçlü bir Türkiye’nin oluşması için herkesin çalışması gerektiğini söyledi. Vali Harput, "Dünyanın bir araya gelerek buna bir çözüm bulmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Gönlüm istiyor ki, bir gün dünya gelsin desin, 'Ey Türkiye neredesin? Gel şu sıkıntıya bitir’ desin. Biz ona talibiz. Bu bizim hakkımız ve görevimiz. İşte bu hedef buralarda. Şehrin potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için ışık tutacak projeler gündeme gelmeli. Bu şehir Türkiye’yi ayağa kaldıracak zenginlikler taşıyor. Ülkemin her yerinden insanların santim santim büyüyerek büyük Türkiye'yi kurması, sesimizin dünyanın her yerinden duyulmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

“SANAYİYİ SAVUNMA SANAYİSİYLE DESTEKLEMELİYİZ”

Bursa’nın tarihi, ekonomik, turistik, sanayi, tarımsal yönden güçlü bir şehir olduğunun altını çizen Harput, savunma sanayisi konusunda Bursa’nın önemli potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Harput, "Sanayimizin bir kısmını savunma sanayisiyle desteklemeliyiz. Önemli bir hareket başladı. Türkiye'nin savunma sanayisinin yüzde 50’si dışa bağımlı. Bunu bilerek konuşuyorum. Son zamanlarda savunma sanayi alanında da bir atılım içerisindeyiz. Bursa'da bu alanda önemli bir potansiyel var. Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar neticesinde ilimizdeki büyük potansiyel de dikkate alındığında, savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün burada üretilmesi mümkün olacak. Bu konudaki hareketi çok önemsiyorum ve destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Harput, sanayi ile ilgili lojistik köy meselesini çok önemsediğini kaydeden Harput, bu çalışmaların bir an önce harekete geçmesi için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler