HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen festivale katılacak 8 Balkan ülkesinden tiyatro ekipleri 10 oyun sahneleyecek

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ve Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Yunanistan ile Arnavutluk'tan ekiplerin katılacağı "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" 8 Mart'ta başlayacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, BDT olarak festivalin bu yıl beşincisini düzenleyeceklerini söyledi.

Bayraktutan, 2013 yılında, sanat yönetmeni ve müdür olarak görev yaptığı dönemde başlayan festivalin, kısa sürede Türkiye'nin en prestijli buluşmalarından birine dönüştüğünü belirterek, bunun Ahmet Vefik Paşa (AVP) ailesi adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Bu festivalin Bursa'da yapılmasının tesadüf ya da sıradan bir tercih olmadığını vurgulayan Bayraktutan, "Balkanlar Türkiye'nin geçmişi, Bursa ise Balkanların geleceği. İki coğrafi bölge olmaktan çok daha fazlası Bursa ve Balkanlar, et ve tırnak, kalbin iki yarısı ve ikisini birbirine bağlayacak en sağlam, en güçlü köprülerden biri de tiyatro. Festival, şehrimizi 18 gün boyunca koskoca bir oyun sahnesine çevirecek. Sayısız unvana sahip Bursa'nın apoletleri arasına bir de sanat şehrini eklemesinde bu festivalin bir nebze katkısı olursa ne mutlu bizlere." diye konuştu.

- "AVP'nin önü karnaval alanı gibi olacak"

Bayraktutan, festivalin 8 Mart Perşembe günü saat 15.00'te, AVP Tiyatrosu önünde birbirinden renkli gösterilerle başlayacağını aktararak, şunları söyledi:

"Bursa'nın yerel gösteri ve müzik grupları AVP'nin önünü resmi açılış yani saat 20.00'ye kadar tam bir karnaval alanına çevirecek. Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bursa Sanat Tiyatrosu, Ewa Diyaroğlu Bale ve Dans Okulu, Nilüfer Dans Atölyeleri Tango Topluluğu, Tarihi Bursa Mehter Takımı ve Bursa Yaşam Rol Tiyatrosunun ilgi göreceğine inandığımız performanslarına Sihirbaz Apturi illüzyonlarıyla, Gökçe Kurt Balkan masallarıyla, AVP müzisyenleri tiyatro şarkılarıyla, Hüseyin Mutlu da Balkan ezgilerini seslendireceği akordiyonuyla renk katacak. Festivalimizin açılışını Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu, Shakespeare'in Othello'su ile yapacak."

Bayraktutan, Makedonya'nın yanı sıra Bulgaristan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Yunanistan ve Arnavutluk'tan tiyatro ekiplerinin festivale katılıp oyunlarını sahneleyeceğini, Van Devlet Tiyatrosu'nun da "Elveda Saraybosna" oyununu izleyicilerle buluşturacağını anlattı.

Her oyunun iki akşam üst üste sahneleneceğini, yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirilerinin sahnenin üstünde ve iki yanındaki ekranlara yansıtılacağını dile getiren Bayraktutan, 25 Mart'a kadar sürecek festival boyunca 3 atölye çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler