HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da 4.4 şiddetinde deprem

Bursa'da merkez üssü Gürsu ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verdiği bilgiye göre Bursa'nın Gürsu ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'dan da hafif bir şekilde hissedildi.

İstanbul'dan da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.3 olarak duyurdu.

KANDİLLİ RASATHANESİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 4.6

İlk olarak depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise, verileri güncelledi ve büyüklüğü 4.6 yaptı.

''DEPREM FAY HATTININ HAREKETLİLİĞİNİ GÖSTERİYOR''

İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi.

"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şunları söyledi:

"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi, Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almaktadır. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermektedir."

İSTANBUL İÇİN ÖNCÜ MÜ?

Prof. Okan Tüysüz, depremin İstanbul'dan da hissedilmesinin ne anlama geldiği ve öncü bir depremden bahsedilip bahsedilemeyeceği sorusu, "'Öncü mü?' sorusu için çok erken. Beklenen, bu depremin arkasından daha küçük bir iki deprem yaşanması; 3 ve hemen üzerinde ve sönümlenmesi. 'Öncü mü?' sorusunun yanıtı için beklemek gerekiyor" şeklinde yanıtladı.

İKİ DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Bursa'nın Gürsu ilçesinde sabah 07.09 yaşanan 4,5 şiddetindeki depremin ardından 20 dakika sonra iki deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, 13 kilometre derinliğindeki depremin ardından Gürsu ilçesinde 07.29'da 3,2 ve merkez Osmangazi ilçesi Avdancık köyü yakınlarında yine aynı dakikalarda 3,1 şiddetinde iki deprem kaydı bildirdi.

AFAD yetkilileri ise bölgede yaptıkları incelemede ilk etapta hasarlı bina tespit etmedi. Polis ve jandarmanın bölgedeki çalışması sürüyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM #DEPREM


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler