HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa ve İzmir'de korkutan yangın

Bursa'da helyum gazıyla balonları şişiren bir fabrikada yangın çıktı. Öte yandan, İzmir Buca’da bilinmeyen nedenle ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Tabakhaneler bölgesinde bulunan Turgay Pakyürek’e ait uçan balon imalathanesinde saat 19.00 sıralarında yangın çıktı.

İmalathanede bulunan çok sayıda helyum gazı tüpü infilak etti. Hızla yayılan yangın, bir kereste deposu ile lastik tamir atölyesine de sıçradı. Patlamalar nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşarken yangın nedeniyle şehir merkezinin üzerini kara bulutlar kapladı.

Bursa Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin yanısıra çevre ilçe itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Polis ekipleri Merinos Kavşağı’ndan itibaren Mudanya yolu gidiş istikametini trafiğe kapatırken bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

YOĞUN DUMAN NEDENİYLE BURSARAY SEFERLERİ DURDURULDU

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi’ndeki bir uçan balon atölyesinde helyum gazı tüpünün patlaması sonucu başlayan yangın devam ediyor. Bitişikteki eski lastik deposu ve kereste imalathanesine de sıçrayarak genişleyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangından yayılan yoğun duman nedeniyle Bursa- İzmir Karayolu’nun trafiğe kapatılmasının ardından kent içi ulaşımı sağlayan Bursaray seferleri de durduruldu.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Uçan balon atöylesinde helyum gazlarının patlamasıyla başlayan ve bitişikteki iki atölyeye de sıçrayan yangının büyümesiyle yetersiz kalan itfaiye ekiplerine, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın arazözleri gelerek destek verdi. Bölgeye AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri de sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınabildi. Ekiplerin olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

İZMİR'DE YANGIN

İzmir'in Buca ilçesinde ağaçlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, kent üzerinde yoğun duman oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, Çamlıkule mevkisindeki ağaçlandırılmış ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan ve Deniz Kuvvetleri Hızır Reis Muhabere Elektronik Tesisler Komutanlığı'nın arazisine de sıçrayan yangın nedeniyle ilçe üzerinde yoğun duman oluştu.

Şirinkapı Mahallesi'nin yoğun duman altında kalması nedeniyle vatandaşlar korkulu anlar yaşadı.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden 2 helikopter ve 21 yer ekibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve askerler müdahale etti. Ekiplerin çabaları ve rüzgarın şiddetinin azalması sonucu kontrol altına alınan yangının 3 hektar ağaçlık, çalılık ve otluk alana zarar verdiği öğrenildi.

Yangın sırasında alevlerin tehdit ettiği Buca Huzurevi Bakım ve Rehabiltasyon Merkezi, görevliler tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangının kontrol altına alınmasıyla merkezde kalanlar tekrar binaya alındı.

Yaşlıların binaya alınması sırasında mahalle sakinlerinin de yardım ettiği görüldü.

Huzurevi sakinlerinden Nazik Yerbakan, yangın nedeniyle korktuklarını belirterek, yangının söndürülmesinden mutlu olduğunu ifade etti.

Yetkililer, özellikle askeri birlikler çevresinde kasıtlı yangın çıkarılabileceği yönünde istihbarat bilgisinin bulunduğunu, konunun bu yönüyle de incelendiğini bildirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler