HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da SGK'ya operasyon

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü'nde santralin dinlendiği ve yolsuzluk iddiaları üzerine polis arama yaptı.

SGK İl Müdürü Eran Karaca, kurumda çalışan bir kişinin şikayeti üzerine daha önce de 4 kez müfettiş incelemesi yapıldığını söyledi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, savcılıktan alınan izinle bu sabah mesai öncesi SGK İl Müdürlüğü'ne geldi. Kurumda taşeron şirkette 2008 yılında göreve başlayan ve kilit noktalara getirilen T.Y. hakkındaki ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, polisler hem bilgi işlem odasında hem de santralde arama yaptı. Gizlilik derecesi yüksek şifreleri elinde bulunduran Y.T.'nin yaptığı tüm işlemler ve görüşmeler incelemeye alındı.

"4 KEZ MÜFETTİŞ İNCELEMESİ YAPILDI"

SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca yaptığı açıklamada, kurumdan bir kişinin şikayeti üzerine arama yapıldığını söyledi. Şikayet konusu iddialarla ilgili 4 kez müfettiş incelemesi yapıldığını belirten Karaca, "Bir kez de savcılığa başvuruldu. Bu sabah da polis arkadaşlar iddia ile ilgili sadece santralin imajını aldılar. Operasyon yok" dedi. Olayla ilgili yapılan müfettiş incelemesinde de bugüne kadar bir şey çıkmadığını ifade eden Eran Karaca, şunları söyledi:

"Şikayet eden kişi kurumda çalışan bir teknisyen. Sadece adı geçen kişiyi değil, santralde çalışan tüm çalışanları şikayet etmiş. Bu sabahki de santralin dinlendiği yönünde bir iddiaydı. Polisler teknik bir ekiple gelip santrali incelediler. Şu an tespit edilen herhangi bir şey yok." (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler