HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ kampanyası yapan belediyenin binasında arıtma sistemi çıktı

Kent sakinlerine ‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ kampanyası yürüten büyükşehir belediyesinin binasında su arıtma sistemi olduğu ortaya çıktı.

‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ kampanyası yapan belediyenin binasında arıtma sistemi çıktı

Yerel haber sitesi olaybursa.com yazarı Aydın Güneş, geçen yıl içme suyuna lağım suyu karıştığı iddiasının gündeme geldiği Bursa’da belediyenin yaptığı karşı kampanyaya rağmen, kendi binasında su arıtma sistemi kurduğunu yazdı.

Güneş, yazısında konunun arka planını şöyle anlattı: “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, kamuoyunda su konusunda yanlış bir algı oluştuğunu belirterek; ‘Barajdan gelen su arıtma tesislerinde fiziksel ve kimyasal arıtma işlemlerinin ardından en sağlıklı şekilde şebekeye veriliyor. Baraj havzasından gelen suyun ilk önce Japon balıkları test ediyor. Bursa olarak en iyi korunan baraj havzalarına sahibiz’ sözleriyle çeşmeden akan suyun sağlıklı olduğunu savunmuştu. Hepimizin hatırlayacağı üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ kampanyası da başlatmış, kampanya ile ilgili TV-gazete, dergi ve Altepe’nin neredeyse hiç eksik olmadığı billboardlarda reklamlar yayınlanmıştı.”

‘Bursa’da su çeşmeden içilir mi içilmez mi?’

Sistemi kuran şirketin internet sitesinde belediye müşteri olarak görülüyor.

Bursa halkının ‘kandırıldığı’nı yazan Güneş, MHP’li Bursa büyükşehir meclis üyesi Ercan Özel’den büyükşehir belediye binasının çeşmelerinden akan suyun temizlenmesi için binaya arıtma tesisatı kurulduğunu öğrendiğini yazdı.

Bu iddiayı araştırdıklarında Aktif Çevre Yenilebilir Enerji Teknolojileri isimli şirketin internet sitesinde büyükşehir belediyesinin binasının göründüğünü belirten Güneş, durumla şöyle dalga geçti: “Gördünüz mü? Her fırsatta Bursa’dan su çeşmeden içilir diyen Başkan Altepe, Büyükşehir binasına arıtma sistemi kurdurtmuş! Şimdi Başkanın, ‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ kampanyasına kaç para harcadığını bir tarafa bırakarak soruyorum; Bursa’da su çeşmeden içilir mi içilmez mi? Çeşmeden içilirse, büyükşehir binasına kurdurduğun artıma sistemi neyin nesi? İçilmezse, her fırsatta neden halkının gözünün içine baka baka su çeşmeden içilir diyorsun?”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler