HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'daki patlamanın görüntüleri kamerada

Bursa Ulucamii yakınlarında meydana gelen ve kadın canlı bombanın neden olduğu patlamanın görüntüleri yayınlandı.

Bursa'da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu.

Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlama büyük panik yarattı. İlk dakikalarda doğalgaz ya da trafo patlamasından şüphelenilirken daha sonra güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonrası patlamanın sebebinin canlı bomba olduğu anlaşıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı. Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 13 kişi yaralandı. Canlı bombanın bacakları ve kollarının koptuğu görüldü. Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı.

GÖRGÜ TANIKLARI: BEYAZ DUMAN YÜKSELDİ

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.

İLK ŞÜPHELİ O ÖRGÜT

DHA'nın haberine göre Bursa Ulu Cami yakınında kendini patlatan kadın canlı bombanın, terör örgütü IŞİD militanı olma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi. Bir diğer ihtimal ise saldırının arkasında terör örgütü PKK olduğu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Patlamanın ardından valiliğin yaptığı yazılı açıklamada, saldırının, intihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın tarafından üzerindeki düzeneğin patlatılması sonucu meydana geldiği bildirildi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada terör saldırısının bir kadın terörist tarafından gerçekleştirildiğini, kadın teröristin kimliği ve örgütü hakkında ise çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "İntiharbombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

VALİ KARALOĞLU: SALDIRIYI KADIN TERÖRİST GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa Valisi Münir karaloğlu ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada saldırı sonrasında 8 vatandaşın yataklı tedavisinin sürdüğünü kulak çınlaması ve travma gibi şikayetlerle gelen bazı vatandaşların da ayakta tedavi edildiklerini belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğinin tespiti için emniyet görevlilerinin çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Karaloğlu, en kısa sürede teröristin kimliği ve örgütü hakkında bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Vali Münir Karaloğlu açıklamasında saldırıyı bir kadın teröristin gerçekleştirdiğini ve cesedenin parçalandığını da açıkladı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler