HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’dan Yalova’ya ‘can suyu’

Bursa’dan Yalova’ya ‘can suyu’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla Yalova'dan gelen yardım talebini geri çevirmeyen BUSKİ, Gökçe Barajı'nda ölü hacimdeki suyun sisteme dahil edilmesi için yüzer pompa istasyonunu Yalovalıların hizmetine sundu. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yüzer pompa istasyonu sayesinde barajın alt kotlarında kalan suyun sisteme verilmeye başladığını söyledi.

Yapılan yatırımlarla kayıp-kaçak oranının Avrupa standartlarına indirilmesinden kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesine kadar her alan yoğun çaba harcayan BUSKİ, imkanlar dahilinde çevre illerden gelen yardım taleplerini de geri çevirmiyor. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz ve Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel'in kentte yaşanan su sıkıntısının çözümüne yönelik yardım talebi de BUSKİ tarafından yerine getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla harekete geçen BUSKİ, 2007 yılında Bursa'da yaşanan kuraklıkta su sorununa çare üretilmesi için Doğancı Barajının ölü hacmindeki suyun sisteme çekilmesi amacıyla yapılan yüzer pompa istasyonunu Yalovalıların hizmetine sundu. Yalova'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'na kurulan ve saniyede 1000 litreye kadar su çekme kapasitesi bulunan yüzer pompa istasyonu, ölü seviyedeki suyu sisteme vermeye başladı.

İmkanlar ölçüsünde çevre illerden gelen tüm yardım taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ifade eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, "Başkanımızın da talimatıyla Yalova'nın da yardımına koştuk. Yüzer pompa istasyonumuzu, Gökçe Barajı'nın ölü hacmindeki suyu çekerek sisteme dahil edebilmesi için komşu ilimizin kullanımına tahsis ettik. Günlük hayatımızın en önde gelen ihtiyaç maddesi suyun önemi, çeşitli nedenlerle yaşanılan susuzluk vesilesiyle çok daha iyi anlaşılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla gelecek her türlü yardım talebini karşılamaya hazırız” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler