HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’nın sahilinde fay hattı paniği

Bursa'nın gözde sahil mahallelerinden Kurşunlu'da fay hattı söylentileri vatandaşları tedirgin ediyor.

Bursa’nın sahilinde fay hattı paniği

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, 2 fay hattı geçtiği söylenen beldede fay gerçeğinin incelenerek açıklanması gerektiğini söyledi.

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi'nin iki tarafından fay hattı geçtiğini yönündeki söylentiler halkı tedirgin ediyor. Büyük depremlerde hiçbir konutun zarar görmediği Kurşunlu'da vatandaşlar, fay hattı ile ilgili araştırmanın yapılarak gerçeklerin anlatılmasını istiyorlar.

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, Kurşunlu'nun en büyük sıkıntılarından birinin mahallenin iki tarafından geçen fay hattı olduğuna vurgu yaparak, mahallede olan fay hattının incelenmesi gerektiğini söyledi. Ormancılar, "Kurşunlu'da herkesin imarlı arazileri var. Arazilerin vergisini ödüyoruz ama "fay hattı var" diye bir şey yapamıyoruz. "Fay hattı var" dedikleri yere 30 metrelik yol yapılıyor. Madem fay hattı var o yol neden oraya yapılıyor?” dedi.

"FAY HATTI İLE İLGİLİ GERÇEKLERİ BİLMEK İSTİYORUZ”

Kurşunlu'nun fay hattı meselesinin biran önce netlik kazanması gerektiğini belirten Ormancılar, "Kurşunlu halkı fay hattı nedeniyle mağdur durumda. Fay hatlarının Kurşunlu'nun sahilinden ve ormanından geçtiğini söylüyorlar. Mahalle iki fay hattı arasında olduğunu söylüyorlar. Yetkililerin fay hattını incelemesini ve gerçeği ortaya koymalarını istiyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz” diye konuştu.

"KURŞUNLU BİNALARI SAĞLAM AMA…”

Türkiye'nin her bölgesinde fay hattı olduğunu ifade eden Ormancılar, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kurşunlu'da da fay hattı olabilir. Ancak bunu bilimsel incelemelerle ortaya çıkarılması gerekiyor. Kurşunlu'daki binaların sağlam olup olmadığı, fay hattı nedeniyle depremselliği araştırılması gerekiyor. Normalde büyük depremler oldu ama Kurşunlu konutları hiçbir zarar görmedi. Ancak fay hattı var denildiği için Kurşunlu halkı tedirgin. Bununla ilgili net bilgilendirme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler