HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyük Birlik Partisi de 'Hayır' dedi

TBMM dışındaki siyasi partilerden Büyük Birlik Partisi, referandum kararını açıkladı.

Büyük Birlik Partisi de 'Hayır' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Genel Başkan Mustafa Destici ile yaptığı görüşmenin ardından gözlerin çevrildiği BBP’nin referandumdaki tavrını Partinin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur bir basın açıklaması ile duyurdu. Açıklamada, “Bu sistemle Tek parti ‘tek adam’ sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak” denildi. BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, yaptığı açıklamada, “Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” dedi.

Öznur'un yaptığı basın açıklamasında, “Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AKP tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken İnsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AKP iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır” ifadesi kullanıldı. (Kaynak: Sözcü)

DESTİCİ: PARTİMİZİN KARARI DEĞİL

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise 'Hayır' oyu verecekleri şeklindeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Medyada yer alan açıklamaların doğru olmadığını ifade eden Destici, "Partimiz bu konudaki değerlendirme ve istişarelerini sürdürüyor henüz alınmış bir karar yok, nihai kararı uygun bir tarihte açıklayacağız." dedi.

HABERİN KAYNAĞI DA DÜZELTME YAPTI!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, partinin halk oylamasına ilişkin kararının, istişareler bittikten sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıklanacağını bildirdi.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, BBP'nin halk oylamasında "Hayır" diyeceğine ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

REFERANDUMDA HANGİ PARTİLER 'HAYIR' DİYECEK?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Halkların Demokratik Partisi (HDP)
Saadet Partisi (SP)
Vatan Partisi (VP)
Anavatan Partisi (ANAP)
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)
Demokratik Sol Parti (DSP)
Emek Partisi (EMEP)
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR)
Liberal Demokrat Parti (LDP)
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler