HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Büyümüyor ölü çocuklar'

14 yaşındaki Berkin Elvan, yaşasaydı yarın 16. yaşına girecekti.

'Büyümüyor ölü çocuklar'

Gezi olayları sırasında İstanbul Okmeydanı'nda başına isabet eden biber gazı fişeği sonucu girdiği komada 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan, yaşasaydı yarın 16. yaşına girecekti. Berkin'in ailesi, adalet çağrılarını yineleyerek, "Tek gerçek: Büyümüyor ölü çocuklar” dedi.

Elvan ailesi Berkin Elvan’ın doğum günü nedeniyle bir açıklama yayınlayarak bir kez daha 'adalet' talebini yineledi. Anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan ve dayı Kenan Düzen yazılı bir açıklama yaparak, “Berkin artık büyümüyor ve geçen zaman öldürülmüş bir çocuğun yaralarını iyileştirmiyor. Bu ülkede adalet yok, hukuk yok, sanık yok, ceza yok...Tek gerçek: Büyümüyor ölü çocuklar” dedi.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Berkin Elvan soruşturmasının bitmesine müsaade edilmediğini belirten Elvan ailesi, “Tıpkı Ahmet Atakan'ın, Medeni Yıldırım'ın tespit edilmeyen ve yargı önüne çıkarılmayan failleri, olmayan mahkemeleri gibi... Gezi'de gözlerini kaybeden onlarca gencimizin sakat kalmalarına sebebiyet veren failler ve olmayan mahkemeler gibi... Okan Göçer'i, Mustafa Ali'yi, Lobna'yı öldürmek için vuranların yakalanmaması, açılmış bir mahkeme olmaması gibi...Ethem Sarısülük'ün göstermelik bir ceza alan katili ve o katili kahraman ilan eden emniyeti saymıyoruz bile, Ali İsmail'in henüz tutuklanmamış katilleri varken, tutuklanmış olanların ise hala bir ceza almamış olması bu ülkenin bir başka büyük ayıbı...Abdullah'ın, Hasan Ferit'in ve Mehmet'in katillerinin adeta senaryosu çok önceden yazılmış bir tiyatro oyunu sahneye konuyor gibi mahkemeler nezdinde devlet tarafından korunup kollanmaları gibi..” açklamasını yaptı.

Öte yandan Elvan ailesi Berkin’in doğum günü nedeniyle bir etkinlik düzenlemediklerini ve düzenlenecek hiçbir etkinliğe katılmayacaklarını söyleyerek, “Biz sadece aramızdan ayrıldığı gün bir anma yapacağız ve mahkemenin tarihinin belli olması için çabalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi. (Hürriyet)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler