HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buza tutunup 1 saat beklediler ama...

5 işçiyi bulmak için gece boyu yapılan arama kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı.

Buza tutunup 1 saat beklediler ama...

Erzurum’un Aşkale ilçesindeki ‘Karasu 2’ baraj göletindeki elektrik direğinin tamiri için TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Mustafa Arifoğulları, Sait Turan, Rıdvan Takım, Şahin Baykal deniz bisikletiyle açıldı.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/5-tedasci-golette-kayboldu-buzlara-tutunup-kurtarilmayi-beklemisler/9867/253093/)

Ancak işçilerin bulunduğu deniz bisikleti göletin yüzeyindeki buza çarparak alabora oldu. 5 işçi suda kayboldu. Suya düşen işçilerin buzlara tutunarak yardım bekledikleri anların görüntüleri çıktı.

[Buza tutunup 1 saat beklediler ama...](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Buza tutunup 1 saat beklediler ama...") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
**ARAMALAR SABAH ERKEN SAATLERDE YENİDEN BAŞLADI**
Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, saat 01.00'de baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisini arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi.
Karabulut, yaptığı açıklamada, ekiplerin arama çalışmalarına zaman kaybetmeden başladığını ifade ederek, “İyi bir çalışma yapıldı. Şu an itibarıyla arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Sabah erken saatlerde çalışmalara yeniden başlanacak. Üzüntülüyüz, diyecek başka bir şey yok” dedi.
**21 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR**
Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı da Malatya'dan gelen helikopterle arama kurtarma ekiplerinin su üstünde arama yaptıklarını belirterek, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden de 7'si dalgıç, 21 kişilik ekibin çalışmalarda görev aldığını bildirdi.
Kaymakamı Karabulut, dün Erzurum ve Malatya'dan gelen ekiplerin çalışma yaptıklarını belirterek, bugün de bu ekiplere ilave olarak, buzlu suda arama kurtarma çalışmalarında uzman, Türkiye'nin en iyi arama kurtarma ekiplerinden Rize Emniyet Müdürlüğü'ne ait dalgıç ekibinin çalışmalarda görev yapacağını ifade etti.
**BUZLARA TUTUNUP KURTARILMAYI BEKLEDİLER**
Görgü tanıkları, yüzeyinin büyük bir bölümü buzla kaplı olan gölette deniz bisikletinin alabora olması ile suya düşen işçilerin buzlara tutunarak yardım beklediklerini iddia etti.
Olayın ardından gölete yaklaşık 20 kişi ile birlikte jandarma ekiplerinin geldiğini söyleyen görgü tanıkları, işçilerden bazılarının ağladığını söyledi. Kıyıdakilerin "Sakin olun. Sizi kurtaracağız" diye sakinleştirmeye çalıştıkları söylenen işçcilerin havanın da kararması ile suyun derinliklerine gömüldükleri ileri sürüldü.
**BİR SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİLER**
Erzurum'un Aşkale ilçesi yakınlarındaki gölette kaybolan 5 TEDAŞ görevlisinin buzlara tutunarak yaklaşık 1 saat kurtarılmayı beklemiş. Yüzeyinin büyük bir bölümü buzla kaplı olan gölette bindikleri deniz bisikletinin alabora olması ile birlikte yüzerek buz parçalarına tutunarak hayatta kalmayı çalışan işçiler, kıyıdaki birkaç kişiden yardım istemiş.
Bir süre sonra olay yerine yaklaşık 20 kişi ile birlikte jandarma ekiplerinin geldiğini söyleyen görgü tanıkları işçilerden bazılarının ağladığını söyledi. Kıyıdakilerin 'Sakin olun. Sizi kurtaracağız' diye sakinleştirmeye çalıştıkları işçiler, hava karardıktan bir süre sonra suyun derinliklerine kayboldu.
DHA

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler