HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Caferağa'daki Mahalle Evi'nin kapatılmasına protesto

Polis'in boşalttıktan sonra kapısını kaynaklayarak mühürlediği Caferağa'daki Mahalle Evi önünde akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi olayı protesto etti.

Caferağa'daki Mahalle Evi'nin kapatılmasına protesto

İSTANBUL, (DHA)- Dans gösterileri ve davul ritimleri ile yapılan protestoya sloganlar da eşlik etti. “Saraylara karşı Mahalle Evi", "Bu daha başlangıç / Mücadeleye devam" sloganları atan grup, ellerinde “Diren Caferağa, Yeldeğirmeni seninle", “Reddet, işgal et, yeniden inşa et" pankartları taşıdı.

"Kırmızı elbiseli kadın" olarak da adlandırılan Gonca Gümüşayak'ın yaptığı dansın ardından, kapının kaynaklarının sökülerek içeriye girilmesi için mahallelinin düşüncesine başvuran Caferağa Gönüllüleri üyeleri, halktan "Evet" yanıtını alınca, kapıyı kendi imkanları ile sökmeye başladı. Bu sırada kameraların görüntü alınması engellendi.

Olay yerine gelen Özel Tim ekipleri yapılan işlemin kanunsuz olduğunu anons ederek, gerekirse müdahale edeceğini duyurdu. Polisin uyarısı üzerine eyleme son verilirken, dans gösterisi ve yemek ikramlarına başlayan mahalleli, bu kez sokaklarda yürüyüşe başladı. Polis, bu yürüyüşe müdahale etmedi. Kısa süre sonra da mahalleden çekildi.

Bu arada, gürültüden rahatsız olduğu için 155 Polis İmdat hattını arayan bazı mahalle sakinleri balkona çıkarak eylemcilere tepki gösterdi. Ancak tartışmalar fazla uzamadan yatıştırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler