HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cami avlusunda AGD ile Aczmendi arbedesi

Elazığ'da İsrail'in Gazze'ye saldırısına protesto eden Anadolu Gençlik Derneği üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, Aczmendiler buna karşı çıktı.

Cami avlusunda AGD ile Aczmendi arbedesi

İki grup arasında cami avlusundaki arbedeyi çevik kuvvet ekipleri önledi.

Elazığ'da İzzetpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti. Protesto sırasında Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, konuşmasında İsrail'i kınadıklarını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Koca, "Gazze’deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanımızın ve hükümetimizin tutum ve davranışları da bizi kaygılandırıyor. Sayın Başbakan, adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam alemi bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor. Biz de sayın Başbakan’a buradan soruyoruz, siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz? Türkiye nerede?" dedi.

Camide cuma namazı için bulunan Aczmendiler, Recep Koca'nın konuşmasına tepki gösterdi. Aczmendi lideri Müslüm Gündüz'ün oğlu Ömer Gündüz, Koca'nın konuşma yaparken elinden mikrofonu almaya çalıştı. Bu sırada Aczmendililer ile Anadolu Gençlik Derneğiüyeleri arsında arbede başladı. Cami avlusuna gelen çevik kuvvet ekipleri iki grup arasında set oluşturarak grupların bir araya gelmesini engelledi. Her iki gruba mensup kadınlar da ayrı yerlerde durdu.

Aczmendililer de Başbakan Erdoğan lehine 'Mücahit Erdoğan' sloganları attı. Ömer Gündüz, Başbakanı sevdiklerini ve burada siyaset yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Daha sonra Aczmendiler sloganlar atarak cami avlusunda çevik kuvvet nezaretinde ayrıldı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler