HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cami içinde zeytin ağacı gölgesinde namaz

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kızıllı köyündeki caminin içinde namaz, zeytin ağacının gölgesinde kılınıyor.

1980 yılında Caminin yapımı sırasında inşaat alanında bulunan zeytin ağaçlarını kesmeye kıyamayan köylüler bugün gözleri gibi baktıkları ağacın gölgesinde ibadetlerini gerçekleştirip, dualarını yapıyorlar.

Türkiye'de son zamanlarda kesimiyle dikkat çeken zeytin ağacı, Burdur'un Bucak ilçesinde baştacı yapıldı. Öyle ki köylüler cami inşaatı için ayrılan alana yapacakları inşaatta inşaat içinde kalan zeytin ağacı için özel bir yer ayırdılar. Çevresi de zeytin ağaçlarıyla kaplı olan cami inşaatının içinde kalan bir zeytin ağacı da köylü tarafından özel korumaya alındı.

İnşaatın yapım aşamasında ağacı korumak için özel bir çaba sarf eden köylüler bunu başardı. Dışarıdaki ağaçlara oranla güneş görmediği için daha az gelişen zeytin ağacı, bugün cami minberinin dibinde olan kökünden adeta bir sarmaşık gibi mimberi sarmış durumda. Köyün az sayıdaki nüfusuna rağmen vakit ve cuma namazlarında camide ibadetlerini ihmal etmeyen köylüler, zeytin ağacının bakımını da bizzat kendileri yapıyorlar.

Caminin 1980 yılında yapıldığını ifade eden köylüler, Kızıllı köyünde tarım ve hayvancılıkla geçindiklerini ve hiç orman yangını çıktığını hatırlamadıklarını belirterek, "Ağaçlar bizim için çok önemli. Bu zeytin ağacına da kıyamadık. 1980 yılında inşa edilirken kesmeyip caminin içinde bıraktık. Kök verip büyüdü. Caminin bahçesinde de üç tane zeytin ağacı var. Hepsine gözümüz gibi bakıyoruz" dediler. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler