HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Can dostlara yüzde 100 hizmet

Sahipsiz hayvanlara yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte faaliyetlerine hız verdi.

Can dostlara daha huzurlu bir yaşam alanı yaratmak için çabalayan belediye, yılın ilk 7 ayında, geçen yıla oranla tedaviden kısırlaştırmaya, eğitimden sahiplendirmeye kadar her alanda yüzde 100 artış sağladı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Can dostlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz" dedi.

-7 BİN HAYVANA OPERASYON-

Sokak hayvanları için mama ve su dönüşüm kutularını kentin dört bir yanına koyarak bir ilki gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, can dostlara yönelik rutin çalışmalarda da ivme kazandı. Tedavi, kısırlaştırma, eğitim ve sahiplendirme alanlarında, geçen yılın ilk yedi ayına göre yüzde yüzlük bir artış oranı yakalandı. 6 veteriner, 2 sağlık teknikeri ve 2 at antrenörü dahil 34 personelle faaliyet gösteren belediye, sadece son bir yılda 7 bin hayvana operasyon gerçekleştirdi. (ANKA)

-196 HAYVANA YENİ YUVA-

Ilçe belediyeler arasında, Veteriner Ambulansı bulunan tek belediye olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 3 bin hayvanın yerinde tedavisini yaptı. Öte yandan, barınaklar ve Tay Park'taki sahiplendirme stantları aracılığıyla, yılın ilk yedi ayında 196 hayvan yeni yuvaya kavuşturuldu. Latife Hanım Mahallesi Sahipsiz Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım yapılan köpek sayısı 500'e, kedi sayısı da 100'e yükseltildi. Çalışmaların aralıksız süreceği ve can dostların, daha sağlıklı koşullarda yaşamaları için gereken tüm mücadelenin verileceği belirtildi.

-"YAŞAM HAKLARINA SAYGILIYIZ"-

Karşıyaka halkının yaşam kalitesini yükseltmek için projeler üretirken, can dostlarımız hayvanlara da sahip çıktıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Hayvanlarımızın yaşam hakkına saygı duyan, can dostlar için sağlıklı yaşam şartları oluşturmaya çalışan bir belediyeyiz. Yaşadığımız çevreyi, sokakları paylaştığımız sahipsiz hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.(ANKA)

(HM/ÖZK)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler