HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Can Dündar'dan duruşma öncesi mesaj: Tarihte hep kazandık, yine kazanacağız

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle bugün hâkim karşısına çıkacak olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, duruşma öncesi kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Can Dündar'dan duruşma öncesi mesaj: Tarihte hep kazandık, yine kazanacağız

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılanmasına başlanıyor. İstanbul Adalet Sarayı’nın 1. katındaki 14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunun kapıları açıldı.

Bir önceki celse mahkemenin verdiği kapalılık kararı gereği salona sanıklar, avukatları ve yakınlarının dışında kimse alınmayacak. Bu arada Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar da mahkeme salonuna alınmadı.

Bu doğrultuda özel güvenlik birimleri koridor girişinde kimlik kontrolü ve ellerindeki listeye bakarak salona girişe izin veriyor.

Bu arada CHP ve HDP’li bazı milletvekilleri de binaya geldi, salona girmek istedi ancak buna izin verilmedi.

Bir önceki duruşmayı izlemek üzere adliye gelen konsoloslar bugün duruşmanın başlamasına kısa bir zaman kalana kadar adliyede görülmedi.

DÜNDAR'IN OĞLU DA İÇERİYE ALINMADI

Can Dündar ve Erdem Gül'ün salona alınması sırasında Dündar'ın oğlu Ege Dündar içeriye alınmadı. Hakim kararıyla sanıkların eşleri, anne ve babaları ile avukatları salona alınabiliyordu. Dündar'ın avukatları Ege Dündar'ın da içeriye alınması için mahkeme heyetiyle görüştü.

DÜNDAR VE GÜL'Ü SAVUNMAK İÇİN 473 AVUKAT BAŞVURDU

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada 473 avukat müdafi olmak için başvurdu. Mahkeme ilk başta sadece ilk duruşmaya katılan avukatların duruşmaya katılmasına izin verdi ancak daha sonra savunmanın itirazı üzerine mahkeme aldığı ara kararla diğer avukatların da duruşmaya katılmasına izin verildi. Avukatlar şu anda listeden isimleri kontrol edilerek birer birer mahkeme salonuna alınıyor.

Can Dündar'dan duruşma öncesi mesaj: Tarihte hep kazandık, yine kazanacağız

Erdem Gül ile birlikte yargılanan Can Dündar, mesajında, "Çağlayan'a, bir kez daha, despotizme karşı basın özgürlüğünü ve hukukun üstünlüğünü savunmaya gidiyoruz. Tarihte hep kazandık; yine kazanacağız" dedi.

Dündar'ın paylaşımı şöyle:

"Çağlayan'a,bir kez daha,despotizme karşı basın özgürlüğünü ve hukukun üstünlüğünü savunmaya gidiyoruz. Tarihte hep kazandık;yine kazanacağız"


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler