HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale Ayvacık'ta göçmen faciası!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi yakınlarında göçmen botu battı. Son dakika habere göre, 9'u Yunanistan, 7'si Türkiye açıklarında yaklaşık 16 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölenlerden birinin çocuk olduğu belirtildi. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerinden 20 ya da 25 kişi olduklarını söyledikleri öğrenildi. Yaşanan olay sonrası Sivrice Burnu ve Midilli Adası arasındaki bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Sivrice Burnu güneyinde bir göçmen botunun battığına ilişkin alınan ihbar üzerine Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi, 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri bölgeye gönderildi.

SİVRİCE BURNU VE MİDİLLİ ARASINDA 7 CESET BULUNDU

Sivrice Burnu ve Midilli Adası arasında kalan orta hattın kuzeyindeki Türk karasularında arama kurtarma faaliyetine başlatıldı. Arama kurtarma faaliyetinde, Türk karasularında Türk Sahil Güvenlik unsurları tarafından 7 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

20-25 KİŞİ BULUNUYORDU

Yunan sahil güvenlik ekipleri, adanın kuzeybatı ucunda bulunan Molivos Limanı yakınlarında bir çocuk, üç kadın ve beş erkeğin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi. 2 göçmen ise sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerinden 20 ya da 25 kişi olduklarını söyledikleri öğrenildi. Bölgede çalışmalar sürüyor.

13 BİN 800 MÜLTECİ YAŞIYOR

Ege’nin doğusundaki Yunan adalarındaki kayıt merkezlerinde hâlihazırda yaklaşık 13 bin 800 mülteci yaşıyor. AB ile Türkiye arasında 18 Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşmasından sonra Türkiye’den Yunan adalarına geçen mültecilerin sayısı azalmıştı. Yetkililer havaların ısınmasına rağmen Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmen sayısının hala düşük seyrettiği belirtiyor.

İHA


En Çok Aranan Haberler