HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çankırı’da hasat bekleyen köylüyü sel vurdu

Çankırı’nın Kızılırmak İlçesi Cacıklar Köyü'nde yağan şiddetli dolu ve yağmur ardından bastıran sel suları yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisini zarara uğrattı.

Çankırı’da hasat bekleyen köylüyü sel vurdu

Cacıklar Köyü Muhtarı Şevket Teke, bugün yağan yağmur ve dolu nedeniyle oluşan sel sularının köy içinin yanı sıra buğday ve arpa ekili arazilerini etkilediğini bildirdi. Teke, selin köyün kenar bölgesindeki yapılara da zarar verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Köyün kullanılmayan okulu sel altında kaldı. Onun yanında bulunan köy çobanının kaldığı evi su bastı. Köy halkı olarak elbirliğiyle çobanın ailesini traktör ve iş makineleri ile kurtardık. Bazı kümes hayvanları da sel dolayısıyla telef oldu. Böylesine büyük felakette can kaybı olmaması tek tesellimiz oldu” dedi.

Köyün en büyük geçim kaynağının tarım olduğunu vurgulayan Teke, yıl boyuncatarlardan elde edecekleri ürünü beklediklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Çiftçiler geçen yıl kuraklık nedeniyle arazisinden beklediği verimi alamadı. Köyümüz resmi olarak da kuraklığa girmişti. Bu yıl mahsül çok iyi olacak diye beklerken biçer döverleri de köye getirmişken ve hasada hazırlanırken sel vurdu. Şimdi tüm umutlarımız selle birlikte gitti. Biz devletimizden bu konuda destek istiyoruz."

Köyde yaklaşık 25 yıl önce buna benzer bir sel görüldüğünü hatırlatan Teke, "25 yıl sonra yeniden böyle bir sıkıntı ile karşılaştık. Yağmur, dolu ve sel nedeniyle arazi yollarımız da kullanılamaz hale geldi. Bu yolların da yeniden bakıma alınması gerekiyor" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler