HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çarşaflı öğretmen" iddiasına MEB'den açıklama

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Ayvalık ilçesinde bir ilköğretim okulunda Türkçe öğretmeninin derslere çarşafla geldiğiyle ilgili iddialara yönelik araştırmalarının sürdüğünü belirtti.

Caner, "Henüz bir inceleme ya da soruşturma başlatılmadı" dedi.Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçükköy beldesindeki Macit Ataklı İlkokulu ve Ortaokuluna bir süre önce atanan Türkçe öğretmeninin, derslere "çarşafla geldiğine" yönelik bazı haberler yapıldığını anımsattı. Öğretmenin derslere iddia edildiği gibi girip girmediğini bilmediklerini ifade eden Caner, "Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgileniyor. Konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Henüz bir inceleme ya da soruşturma başlatılmadı" dedi.

-Sendikanın "Serbest Kıyafet" eylemi

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir ise kimsenin çarşafla derse girmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Öğretmenimiz, başörtülü ve mantolu. Sadece renginden dolayı uzaktan çarşaflı gibi görünüyor. Sokakta bir başörtülü bayan neyse aynı şekilde öğretmeniz de bu şekilde. Sendikanın aldığı bir karar var. Bu bir eylemdir. Öğretmenimiz, 'Serbest Kıyafet' eylemine destek veriyor. Üzerindeki kesinlikle çarşaf değildir, başörtüsü ve mantosu vardır."Demir, "öğretmenin üzerindeki kıyafetle değil öğrencilere neler verebileceği ile ilgilenilmesi" gerektiğini vurgulayarak, meslektaşlarını desteklediklerini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler