HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu: Alman derin devleti Türklere baskı yapıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman derin devletinin Türk toplumu üzerinde sistematik baskı uyguladığını söyledi.

Çavuşoğlu: Alman derin devleti Türklere baskı yapıyor

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde Milliyet’in sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Almanya’daki Türklerin durumuna ilişkin şunları söyledi:

"TÜRK ÇOCUKLARI KENDİ ÜLKESİNDEN UTANSIN DİYE DE MÜFREDATLA İLGİLİ DEĞİŞİK MANEVRALAR VAR"

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve Almanya vatandaşlığına geçmiş kardeşlerimize yönelik sistematik bir baskı var. Çocukların istenmeyen ailelerin yanına verilmesinden tutun da Türkçeye kadar. Ayrıca oradaki Türk çocukları kendi ülkesinden utansın diye de müfredatla ilgili değişik manevralar var. Bu yöntem entegrasyon değildir... Entegrasyon çok başka bir şeydir. Herkesin kendi dilini, dinini, kültürünü koruyarak o ülkeye veya o şehre uyum sağlaması demektir. O ülkenin dilini de öğrenirsin. Biz bunu teşvik ediyoruz. Bu casusluk suçlaması da esasen burada yaşayan Türkler ve Türklere hizmet edenleri sindirme, caydırma taktiğidir. Biz bunu çok iyi görüyoruz.”

"TÜRKİYE’YE TERÖRİST DE GÖNDERİYORLAR"

Almanya’yı öncelikle ülkesindeki teröristlerin para toplama, uyuşturucu kaçakçılığı gibi faaliyetleri durdurmaya çağıran Çavuşoğlu, “Oradan (Almanya’dan) Türkiye’ye terörist de gönderiyorlar. Kandil’e de gönderiyorlar” açıklaması yaptı.

"DÜŞMANCA HAREKETLERDEN KİMSE KÂRLI ÇIKMAZ"

Kandil’deki PKK’lı teröristlerin canlı yayında Almanya’ya hitap ettiğini, bunun onlara göre ‘normal ve demokrasinin gereği’ kabul edildiğini söyleyen Çavuşoğlu, buna karşılık 3.5 milyon Türk vatandaşının bulunduğu Almanya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması planlanan mitingin engellendiğini hatırlattı. Çavuşoğlu, “Bu engellemenin demokrasi ile ifade özgürlüğü ile ne kadar örtüştüğünü kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Fakat şunu bilsinler, bu yöntem doğru bir yöntem değil. Düşmanca hareketlerden kimse kârlı çıkmaz” dedi.

"DEMEK Kİ ALMANYA TERÖRİSTLER İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN"

Almanya’nın Türkiye aleyhine kim varsa hepsine kucak açtığını, teröristlerin de Almanya’yı tercih ettiklerini belirten Çavuşoğlu şöyle devam etti: “En son, Almanlara da söyledim. İsviçre mahkemesi iki teröristi sınır dışı etme kararı verdi. Birisi DHKPC’li biri PKK’lı. Mahkeme kararını verir vermez, ikisi de Almanya’yı tercih etti. ‘Bu tesadüf olamaz, niye sizi tercih ediyorlar?’ dedim. Onlar ‘Haberimiz yok’ diyorlar. Demek ki Almanya, onlar için (teröristler) güvenli bir liman. Sizin kanunlarınıza bakın, diğer tüm düzenlemelerinize bakın.”

"ALMANYA’DA İLETİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜ YOK"

Almanya’nın ifade özgürlüğünden, demokrasiden ve insan haklarından bahsettiğini, ancak bunların sözde kaldığını savunan Çavuşoğlu eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Almanya’da iletişim özgürlüğü yok. Dışarıdan gelen tüm telefonlar dinleniyor, takip ediliyor. Bunları söyleyince de hoplayıp, zıplamaya başlıyorlar. Sen de yapıyorsun işte. Almanya’daki Türk toplumuna yönelik baskıcı, caydırıcı, sindirici adımlar atıyorsun. Biz bunu görüyoruz. Biz bunun karşılığını verdiğimiz zaman, ki her an verebiliriz. Ama biz ilişkilerimizi o noktaya getirmek istemiyoruz... O zaman başlıyorsun demokrasiden insan haklarından bahsetmeye. Önce sen bir kendine bak, kendi politikalarını gözden geçir. Ondan sonra bana ders vermeye başla. Almanya Meclisi’ndeki partilerin dostluk grubu geldi, onlara da söyledim. Bir kısmı PKK’yı terör listesinden çıkarmaya çalışıyor. Niye çıkarıyorsunuz diye soruyoruz? Bir PKK Türkiye karşıtı, iki ideolojisi benim sevdiğim ideoloji. Herkes kendi ideolojisindeki teröristi desteklemeye kalkarsa, o zaman vay dünyanın haline.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler