HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'nin kaderini değiştirecek karar, Türkiye ve ABD Menbiç için anlaştı

Dışişleri Bakanlığı, Menbiç için yol haritasının ABD vbe Türkiye tarafından onaylandığını duyurdu. Böylece, Menbiç'teki PKK-YPG'li teröristlerin bölgeden çıkartılması için de süreç resmen başlamış oldu.

Dışişleri Bakanlığı Menbiç için yol haritasının ABD ve Türkiye tarafından onaylandığını duyurdu.

Açıklama, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve ABD'li Mevkidaşı Mike Pomnpeo arasında gerçekleşen ikili zirvenin ardından geldi.

Çavuşoğlu ve Pompeo ile görüşmesinde Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile Menbiç yol haritası dahil Suriye meselesini ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti.

Temaslarda bulunmak üzere Washington'da bulunan Çavuşoğlu, Pompeo ile görüşmesinin ardından ilk değerlendirmesini Twitter hesabından yaptı.

Çavuşoğlu, "Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmemizde, Türkiye-ABD ikili ilişkilerini, Menbiç Yol Haritası dahil Suriye meselesini ve diğer bölgesel konuları ele aldık" dedi.

Görüşmenin ardından Çavuşoğlu, görüşme çok başarılı geçti yorumunda bulundu.

Ayrıca Çavuşoğlu, YPG konusunda ilerleme kaydedildiğini belirtti. Çavuşoğlu, "YPG konusunda somut sonuç bekliyorum" dedi.

Türkiye ve ABD arasında Menbiç'teki YPG varlığı konusunda yapılan görüşmelerde "Menbiç planı" üzerinde teknik mutabakat sağlandığı açıklanmıştı.

Bugün Çavuşoğlu ve Pompeo arasında görüşülmesi öngörülen ve iki bakanın anlaşmaya varması halinde uygulanacağı belirtilen Menbiç planı ile kentteki YPG'lilerin 30 gün içinde Menbiç'ten çekilmesinin öngörüldüğü belirtilmişti.

Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşme 1 saat sürdü.

Bakan Çavuşoğlu, Pompeo görüşmesi için dün geldiği Washington'da Türk toplumu ile iftara katılmış, burada yaptığı açıklamada, "iki ülke arasında Münbiç konusunda varılacak bir mutabakatın, Pompeo görüşmesinin olumlu sonuçlanması halinde uygulamaya geçeceğini ve bunun iki ülke arasında bir dönüm noktası olabileceğini" belirtmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler