HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çaycı olarak işe girdi, müdür olarak emekli oldu

Turhal Belediyesi'ne 42 yıl önce çaycı olarak giren Ömer Gülen, belediyede birçok birimde çalıştıktan sonra Zabıta Müdürlüğü'ne kadar yükselerek emekli oldu.

Tokat'ın Turhal ilçesinde 42 yıl önce çaycı olarak işe girerek, 7 ayrı belediye başkanıyla birlikte çalışarak emekli olan Ömer Gülen için belediye binası önünde tören düzenlendi. 1972 yılında Turhal Belediyesi'ne giren Gülen, çaycılıktan işçiliğe, itfaiyeden, zabıta memurluğu ve amirliğine kadar birçok birimde çalıştıktan 11 yıl zabıta müdürü olarak görev yaptı. Turhal Başkanı Yılmaz Bekler, ilk defa emekli olan çalışanları için tören düzenlediklerini ifade ederek, "1972 yılında belediyeye girmiş. Ben 3 yaşındayken.

Bakmayın böyle genç durduğuna tahmin ediyorum çok yaşlıdır yaşını sormayacağım. 1972-75 yılları arasında belediyemizde çaycılık yapmış. Hikayeye bakın çaycılıktan başmüdürlüğü. 1975-80 yılları arasında 6 yıl işçilik yapmış. 1081-82 yılları arasında 1 yıl itfaiye eri olmuş. 1982-1998 yılları arasında 16 yıl zabıta memurluğu yapmış. 1098-2003 yılları arsında 5 yıl zabıta amirliği yapmış. 2003-2014 yılları arasında da tam 11 yıl zabıta başmüdürlüğü yapmış. Biz geldikten sonra kendisini çağırmıştım zabıta müdürlüğüyle ilgili bir görev değişimi yapacaktım. Dedim ki 'nereyi istiyorsan orada çalışmana izin vereceğim, müsaade edeceğim.' Kendisinin istediği yere vermiştim o zaman. Bana dedi ki 'emekli olacağım zaten.' 'İstersen çalışabilirsin' dedim, 'Yok, emekli olacağım' dedi. Bugün de emekli olarak karşımızda” dedi.

Turhal Belediyesi'nden kendi isteğiyle emekli olmaya karar verdiğini belirten Ömer Gülen, toplam 7 ayrı belediye başkanıyla çalıştığını söyledi. Eski belediye başkanlarından Murat Alpat döneminde çaycı olarak işe girdiğini belirten Gülen, "Çay ocağın da 3 sene çalıştım. 3 sene sonra itfaiyeye geçtim. 6 sene orada çalıştım. Rahmetli Naci Özdemir bey geldi. Naci abiden sonra 12 Eylül koptu. 12 Eylülü savdım. Ondan sonra Mehmet Kılıç, ANAP dönemi geldi. Muhsin Pehlivan geldi. Duran Evren iki sefer geldi. İki sefer Ali Gözen geldi. Son Yılmaz bey geldi. Sonuncu başkanım. Yılmaz başkanıma böyle bir tören düzenlendiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, 42 yıllık emektara "Allah nazardan saklasın diye” yakasına altın taktı. Başkan Yardımcısı Yusuf Geniş kol saati hediye ederken, Başkan Yardımcısı Hakan Alparslan ise plaket takdim etti. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler