HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Celal Doğan Bulvarı'na şehidin adı verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla bir bulvar ve bir caddenin adı şehitlerin adlarıyla değiştirildi.

Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin doğduğu Arıl Mahallesi'nde yaşayanlar tarafından başlatılan imza kampanyası, belediye meclisinde görüşüldü.

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olan HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın adını taşıyan Arıl Mahallesindeki bulvarın adının "Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane", Akkent Mahallesi'ndeki 416 numaralı caddenin adının ise "Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız" olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu topraklar için gözünü kırpmadan canını veren asker ve polislerin isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin doğduğu Arıl Mahallesi'ndeki bulvara şehidin adının verilmesi noktasında talep geldiğini belirten Şahin, "Söz konusu mahallede yaşayanlar, Celal Doğan Bulvarı'nın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Mahallede yaşayanların yüzde 85'inden fazlasının imzasının bulunduğu dilekçeler bize ulaştırıldı. Biz de bu talebi meclisimize taşıdık" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin oldukça ahenkli çalıştığını dile getiren Şahin, yapılan oylama neticesinde bulvarın adının değiştirildiğini kaydetti.

Bulvarının adının değiştirilmesinin kamuoyuna "siyasi karar" şeklinde yansıtılmasına da değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Bunlar tamamen art niyetli ve provokasyon içeren söylemler. Biz konuyu Celal Doğan ile de görüştük. Kendisi de bu talebin haklı bir talep olduğunu söyledi. O yüzden bu tür açıklamalara itibar edilmemesi gerekir. Biz burada halkın haklı talebi sonucu meclis kararı aldık."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler