HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Çelik kıdem tazminatı konusuna değindi

Vatandaşlar kıdem tazminatı konusunu yakından takip ediyor. Faruk Çelik, Yol-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu'na katıldı ve burada kıdem tazminatı konusuna değindi.

Bakan Çelik kıdem tazminatı konusuna değindi

Kıdem tazmiantı konusunda konuşulan düzenlemeler çalışanlar tarafından merakla takip ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında, çalışanların pek çoğunun kıdem tazminatı almayı hak etmediklerini ancak yapılan düzenlemeyle işçinin kıdem tazminatı hakkını söke söke alacaklarını, ifade etti.

Vatandaşlar kıdem tazminatı konusunda yapılan düzenlemenin kendilerine nasıl bir etki edeceğine yönelik endişe içerisinde. Bu sebeple kıdem tazminatı konusunda merak edilen ve cevap bekleyen pek çok soru da bulunuyor. Yol-İş Sendikası'nın 10. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Faruk Çelik, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Çelik, kıdem tazminatı konusuna değindiği konuşmasında işçilerin hakkını söke söke alacaklarını ifade etti.

İŞÇİLER KIDEM TAZMİNATINI HAK EDEMİYOR

Çelik, 13 milyon çalışanın 10 milyonunun bir yıl içinde işlere ‘girdi çıktı’ yapıldığını ve bu işçilerin kıdem tazminatını da hak edemediğini söyledi.

Çelik, “Oranlamaya baktığımızda yaklaşık yüzde 85 düzeyinde kıdem tazminatını hak edemeyen işçiden bahsediyoruz. Bu bir fırsattır, hodri meydan, oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız” dedi.

Bir ay çalışan bir işçinin hesabına bile bu paranın yatırılması gerektiğinin altını çizen Çelik, işçi hakkı konusunda kendisinin her zaman bir adım geri atmayan bir bakan olduğunu söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler