HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çelik, taşeron işçi sorununun çözümü için seçim sonrasını işaret etti

Taşeron işçiler, sorunlarının ne zaman çözüleceğini merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçi sorunlarının Eylül ayında çözüme kavuşacağını ifade etti.

Çelik, taşeron işçi sorununun çözümü için seçim sonrasını işaret etti

Taşeron işçi konusunda atılacak adımlar büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taşeron işçi sorununun çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında, taşeron işçi sorununun Eylül ayına kadar çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Çelik ayrıca kıdem tazminatı fonunun da tıpkı taşeron işçi konusunda olduğu gibi seçimden sonra ele alınacağını belirtti.

Çelik, taşeron işçi konusunda hangi işlerin asıl olduğunun belirleneceğini belirtti. Bu şekilde hizmet alımı, asıl iş karmaşasının ortadan kalkacağını belirten Çelik, bunun üzerinde hareketle sorunun çözüleceğini ifade etti. Çelik, 100-150 bin civarında taşeron işçinin asıl işte çalıştığını kaydederek, bunların ya kadroya alınacağını ya da tazminatlarının ödeneceğini ifade etti. Çelik ayrıca Kıdem Tazminatı Fonu düzenlemesinin de taşeron işçi sorunu gibi seçimden sonra hayata geçirileceğini kaydetti.

"TAŞERON İŞÇİ KONUSUNDA DÜZENLEMELER TAMAMLANDI"

Daha önce TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçiler konusunda düzenlemelerini tamamladıklarını ve konu hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklama yapacağını söylemişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler