HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cemaat okullarının evraklarının bulunduğu depoya baskın

Bolu'da polis ekiplerinin ihbar üzerine bir apartmanın deposuna yaptığı baskında Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen eğitim kurumlarına ait çuvallar dolusu evrak ve hard disk ele geçirildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir apartmanın deposunda çuvallarla evraklar saklandığı ihbarı üzerine geniş çaplı soruşturma başlattı.

Yapılan incelemelerin ardından Kılıçarslan Mahallesi Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan apartmanın garaj girişinde bulunan depoda çuvallar içerisinde Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen okul ve dershanelereait evrakların bulunduğu tespit edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyona çok sayıda takviye ekip de destek verdi. Akşam saatlerinde yapılan baskında depo içerisinde çuvallar ve koliler içerisinde yüzlerce evrakla hard diskler bulundu.

Yaklaşık beş saat süren arama ve incelemenin ardından ele geçirilen malzemeler tek tek kayıt altına alındı. Depodan çıkan 28 koli ve çuval ile 25 adet hard disk polisler tarafından kamyona taşındı. Ele geçirilen belgeler ve dijital veriler incelenmek üzere geniş güvenlik önlemleri altında İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler