HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cenaze'de 'intikam' sloganları

Cenaze'de 'intikam' sloganları

İstanbul Kağıthane'de İBDA-C örgütünün yayın organlarından Adımlar Dergisi'ne yönelik bombalı saldırıda ölen Ünsal Zor'un cenazesi Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Derginin genel yayın yönetmeni Ali Osman Zor'un kardeşi Ünsal Zor, Perşembe günü derginin hazırlandığı büronun önüne bırakılan bombanın kapı açılınca patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

İmam: Şehit mertebesinde

Cenaze otopsinin tamamlanmasından sonra Okmeydanı Talatpaşa Camii'ne getirildi. Cuma namazının ardından Zor'un cenaze namazı kılındı.

Namazı kıldıran imam, kendisinin de bir vaiz olduğunu belirttiği Ünsal Zor'un "sanki kendisiyle konuştuğunu, çalıştığı işyerinde ekmeğinin peşinde olduğu için mertebesine göre şehit olduğunu” söyledi.

İmam, Ünsal Zor'un "ekmeğinin peşinde olduğu için mertebesine göre şehit olduğunu” söyledi. [Fotoğraf: Güray Ervin / Al Jazeera Türk]

Tabutun üzerine ve cami duvarına 3 hilâl ve bir yıldızdan oluşan mavi zeminli İBDA-C flaması asıldı. Polis caminin bulunduğu sokağın her iki girişini de barikatla kesip, gelenleri güvenlik kontrolünden geçirdi.3 yıl önce eşini kanserden yitiren ve çocuğu olmayan, Sivas'ın Zara ilçesi doğumlu 45 yaşındaki Ünsal Zor toprağa verilmek üzere Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü.

Dergi önünde açıklama

Cenazenin ardından dergi binası önünde yapılan açıklama esnasında arbede çıktı. Yoldan aracıyla geçen bir kişiyle eylemciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay daha fazla büyümeden polis araya girdi. Aracı tekmelenen kişi olay yerinden uzaklaştırıldı.

Açıklamayı okuyan Aydın Alkan, saldırının kendilerini sindiremeyeceğini söyledi. Alkan, "Bu saldırıyı sıçrama tahtası olarak görüyoruz. Adımlar dergisi demek ki yaptığı yayınlarla hedefi tam alnından vurmuştur. Bu saldırının açıklaması budur. Hıristiyan, Yahudi, Batı ve işbirlikçileri mademki savaş istiyor biz de onlara istedikleri savaşı vereceğiz" dedi.

'Bir Ünsal gider, bin Ünsal gelir'

Açıklama esnasında yoldan geçen bir kişi, grupla tartıştı. [Fotoğraf: Güray Ervin / Al Jazeera Türk]

Alkan, "Ortaya çıkan tahribattan anlıyoruz ki saldırıyı düzenleyenler bütün gönüldaşlarımızı öldürmek istemişler. Saldırının düzenleniş biçimi ve maksadına bakıldığında, istihbarat örgütlerinin işi olduğu kesin” diye konuştu.Söz konusu örgütlerin CIA ve Mossad gibi bölgede faal örgütlerden biri olabileceğini söyleyen Alkan, "Bir Ünsal gider bin Ünsal gelir. Bu kavga bütün Büyük Doğu'yu da içine alan Anadolu coğrafyasında barbar Batı'dan tek bir unsur kalmayana kadar sürecek” dedi.

Alkan sözlerini, "Tedavi altındaki liderimiz Ali Osman Zor'un da dediği gibi boşluk bırakmadan mevzi tutmaya devam edeceğiz" diye tamamladı.

Açıklamanın ardından tekbir getiren eylemciler "Yaşasın komutan Mirzabeyoğlu”, "Hepimiz Ünsalız” sloganlarıyla intikam yemini etti. Binanın patlamada yıkılan cephesinde duran yüzü maskeli bir eylemci de açıklama boyunca elindeki İBDA-C bayrağını salladı.

‘El yapımı amatör işi değil'

Cenaze töreninde konuşan Zor'un avukatı Hasan Ölçer, derginin daha önce internet üzerinden tehdit aldığını, polis soruşturmasının sürdüğünü ve bombanın türü henüz tespit edilemese de "el yapımı amatör işi olmadığını bildiğini” belirtti.

Ölçer, polisin de profesyonel bir saldırı üzerinde durduğunu söyledi:

"Neredeyse apartman yıkılıyormuş, profesyonel işi olduğunu gösteriyor veriler. Ayrıca medyaya bu derginin IŞİD yanlısı olduğu haberleri yansıtıldı. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu siyasi bir dergi.”

Türk-Sol Başkanı Gökçe Fırat. [Fotoğraf: Güray Ervin / AJT]

Dergide sosyal ve siyasal değerlendirmeler yazıldığını belirten Ölçer, "Bugün hükümet de çözüm süreciyle ilgili PKK ile görüşüyor, söylemlerde bulunuyor. Şimdi biz ‘Hükümet PKK'lı' diyebilir miyiz? Aynı şekilde bu dergi de IŞİD'ci değil" dedi.Türk-Sol Başkanı Gökçe Fırat, bombalanan derginin çözüm sürecine yönelik eleştirel yayınları olduğunu, olayı seçimler öncesi ortalığı karıştırma girişimi olarak gördüğünü söyledi.

Aylık yayınlanan Adımlar dergisi, kısa adı İBDA-C olan 'İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi' örgütünün yayın organı olarak faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Davutoğlu'ndan KPSS iddialarına açıklama

'Yemen'e müdahale' görüşülecek

Demirtaş: İzleme heyeti hükümete bağlı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler