HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hasan Ferit Gedik son yolculuğuna uğurlandı

Maltepe Gülsuyu'nda öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi üç gün sonra vurulduğu yere getirildi. Hasan Ferit Gedik Gazi Mahallesi Mezarlığı’ndan toprağa verildi.

Hasan Ferit Gedik son yolculuğuna uğurlandı

Armutlu'daki Boğaziçi Cem Evi Gasilhanesinde tutulan cenazenin Gülsuyu'na gitmesine İstanbul Valiliği bugün izin verdi. Cenaze 3 gün sonda Armutlu'dan konvoy eşliğinde Gülsuyu Mahallesine getirildi. 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından cenaze toprağa verilmek üzere Gazi Mahallesi'ne götürüldü ve burada toprağa verildi.

Bu arada ilk gün cezaevinden özel izinle ve kelepçeli halde getirilen ancak oğlunu defnedemeyen babaya bugün bir kez daha izin çıktı. Baba İbrahim Gedik oğlunun cenazesini mezarlıkta bekledi. Gazi Mahallesi'nde kortej oluşturan bir grubun elindeki kalaşnikoflar, pompalı tüfekler ve tabancalar çevrede korku yarattı.

Maltepe Gülsuyu mahallesinde uyuşturucu çetelerini protesto yürüyüşü sırasında açılan ateş sonucu 6 kurşunla hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesi için izin çıktı. İstanbul Valiliği 3 günün sonunda Hasan Ferit Gedik’in cenazesinin Gülsuyu’na götürülmesine izin verdi. Hasan Ferit Gedik’in cenazesi Armutlu Mahallesi Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından cenaze arabasıyla öldürüldüğü yer olan Maltepe, Gülsuyu Mahallesi’ne götürüldü.

Polisin izin vermesinin ardından ilk olarak Armutlu Mahallesi girişine kurulan barikatlar kaldırıldı. Ardından Gedik'in 3 gündür cenazesinin bekletildiği Boğaziçi Cemevi'nde bir tören düzenlendi. Törene Hasan Ferit Gedik'in ailesi, arkadaşları ve mahalleden kalabalık bir topluluk katıldı. Törene CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Melda Okur ve Aykut Erdoğdu da katıldı. Cenaze Gazi Cemevine ait bir cenaze aracına konuldu. Cenaze mahalle girişindeki polis kontrol noktasından geçerken sadece cenaze aracı ile yakınlarının bulunduğu otobüslere izin verildi. Diğer araçlar karşı yola yönlendirildi. Cenaze saat 13:30'da konvoy eşliğinde Gülsuyu'na doğru yola çıktı.

Cenaze 3 gün sonda Armutlu'dan konvoy eşliğinde Gülsuyu Mahallesine getirildi. Adı mahalleli tarafından 'Hasan Ferit Gedik' meydanı olarak değiştirilen yerde Gedik için tören yapıldı, helallik istendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anmanın ardından Hasan Ferit Gedik'in vurulduğu yere yürüyüş yapıldı. Gedik'in cenazesi omuzlarda taşınarak vurulduğu yere getirildi. Gedik'in vurulduğu yere çiçekler atıldı. Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Gazi Mahallesine götürüldü. Mahalle çevresinde güvenlik önlemi alan polis yürüyüşü uzaktan izledi. Gülsuyu'ndaki törene CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de katıldı.

CEZAEVİNDEKİ BABASINA İZİN ÇIKTI

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi için Bolu Cezaevi’nden izin alan babası İbrahim Gedik, cenazenin ilk gün defnedilememesi üzerine cezaevine geri dönmüştü. Cenazeye izin krizinin aşılmasının ardından, Hasan Ferit Gedik’in babasına da cenaze izni çıktı. Baba İbrahim Gedik jandarmanın kontrolünde İstanbul’a geldi ve mezarlık önünde oğlunun cenazesini beklemeye başladı.

Maltepe Gülsuyu'nda pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi pazartesi akşamından beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyordu. Ferit Gedik’in öldürüldüğü Gülsuyu'nda tören yapmak isteyen gruba izin verilmemişti. 3 gündür Küçük Armutlu Cemevi önünde bekleyen grup, sabah saatlerinden itibaren bekleyişini sürdürdü. Polis ekipleri ise mahalledeki güvenlik önlemlerine devam etti. Gedik’in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekilerin, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda cenaze krizi 3. gününde aşıldı. Cenazenin Gülsuyu’na götürülmesi için izin verildi. İznin verilmesinin ardından Armutlu’da bekleyen grup, “Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor” sloganları attı.

"BİZ ORADAKİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK. GİDEBİLİRSİNİZ"

Bir polis müdürü, "Biz oradaki tedbirlerimizi aldık. Gidebilirsiniz. Buradaki eylemi sonlandırırsanız iyi olur" diyerek, dede Mustafa Meray'a başsağlığı diledi.

Dede Mustafa Meray ise, "Biz ilgili yerlere başvurduk. Müsaade almak için. Bir an önce cenazemizin kalkmasını istedik. Maalesef önümüzü kestiler. Akşam valiliğe gittik. Ben şunu söyledim. Ya ölüm, ya zafer dedim. Çünkü torunum burada doğdu, orada öldü. Buradan oraya götürmek zorundayım O benim insani ve dedelik görevim. Aile görevim, insanlarımız bunu istediler. Bugüne kadar bize iyi bakmayan polis, bize nihayet müsaade etti. Bazı bürokratların da devreye girmesinden dolayı müsaade etti. Tabii ki mutlu değiliz, ancak çocuğumuzu toprağa koymaktan dolayı mutlu olacağız. Torunum yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı bir yiğitti. Bunun gibi, binlerce yiğit gelmesini isterim. Babası buraya kötü şekillerde gelmişti. 4 saat izin verildi. Çocuğunu uğurlayamadan gitti. Bu bizim için büyük bir üzüntüdür. Büyük bir acıdır. Onun için kampanya başlattık. Babasının da cenazeye gelmesini istiyoruz" dedi.

Öğle saatlerinde cezaevindeki babanın cenazeye katılması için izin çıktı.

KALAŞNİKOFLU KORTEJ

Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gazi Mahallesi'ne getirilmesinin ardından kortej oluşturan bir grubun ellerindeki kalaşnikoflar, pompalı tüfekler ve tabancalar çevrede korku yarattı. Polis yetkilileri gerilimin artmaması için yüzleri maskeli ve elleri silahlı gruba şu anda herhangi bir müdahalede bulunmuyor.O silahlar denizden çıktı

GÜLSUYU'NDAKİ OLAYLARLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Maltepe Gülsuyu’'nda 9 kişinin vurulması ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylarda gözaltına alınan 22 kişiden 14’'ü tutuklandı.

Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik ile 9 kişinin vurulduğu olayla ilgili polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 5'i serbest bırakılmış, 17'si ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülen davada gece nöbetçi mahkeme tarafından verilen kararla 14 şüpheli, “adam öldürmeye teşebbüs”, “cebir ve şiddet”, “kasten adam yaralama” ve “yağma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

17'kişiden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, tutuklanan 14 kişi Metris Cezaevi'ne gönderildi. Polis, Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik ile 9 kişinin vurulduğu olayla ilgili operasyon düzenlemiş, baskın sırasında 22 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen 22 şüpheliden 14'ü bu gece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇETENİN 37. SUÇU

Gülsuyu’nda 30 Eylül’de öldürülen, valiliğin dün izin vermesiyle Armutlu’dan vurulduğu yere götürülen ve Gazi mahallesinde toprağa verilen Hasan Ferit Gedik’i yaklaşık 3 bin kişi uğurladı.

Baba İbrahim Gedik için yeniden özel izin çıkarıldı. Tüfek ve tabancalarla kortejin başında yürüyenler, intikam yemini etti. Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’i öldüren çetenin bir yıl içerisinde 36 suç işlediği ortaya çıktı. Liderliğini Mesut Turhan’ın yaptığı iddia edilen çete üyeleri, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden 14 tutuklanırken 3 kişi serbet bırakıldı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler