HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cerablus nerede?'Fırat Kalkanı Operasyonu' devam ediyor

Cerablus nerede? Karkamış'a Cerablus'tan atılan havan mermilerinin ardından 'Fırat Kalkanı Operasyonu' başlatıldı. Kente operasyon yapılmasının ardından Cerablus nerede merak ediliyor.

Cerablus nerede?'Fırat Kalkanı Operasyonu' devam ediyor

Cerablus nerede? Cerablus haritada nerede yer alıyor? Bugün vatandaşlar güne Cerablus operasyonu haberleri ile başladı. Türkiye, uluslarası anlaşmalar ve TBMM'nin verdiği yetkiden kaynaklanan haklarını kullanarak Suriye'nin Cerablus bölgesinde sınır ötesi operasyona başladı. Operasyon bölgesi fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçakları ile bombalandı. Ayrıca Karkamış sınır bölgesine gelen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait tanklar IŞİD hedeflerine ateş açmaya başladı.

KOMUTA KADEMESİ CERABLUS OPERASYONUNU TAKİP EDİYOR

Cerablus operasyonunun başlangıcından Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor. Öte yandan operasyona ilişkin Reuters'ın geçtiği haberde ise TSK Özel Kuvvet unsurlarının Suriye topraklarına girdiği belirtilirken, Bordo Bereliler'in kentin bazı noktalarına sızdığı iddia edildi.

CERABLUS NEREDE?

Cerablus, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep iline bağlı bir kenttir. Rakımı 367 metre olan bu kentin batı yakasında Fırat Nehri, kuzeyinde ise Esad Gölü yer almaktadır. Bir Arap şehri olan kentin nüfusu ise 25 bin 705'tir. Karkamış Antik Kenti'nin hemen yakınında yer alan Cerablus'un antik dönemki adı ise Djerabis'tir. Fırat Nehri'ne yakınlığından dolayı kentte sulak ve tarıma elverişli alanlar yer almaktadır. Özellikle kavun, karpuz, üzüm, ceviz, kayısı, nar, incir, kokulu domates ve göbekli marul yetiştirilmektedir. Bu kentin hemen karşısında ise Gaziantep'in Karkamış beldesi yer almaktadır.

CERABLUS KİMİN ELİNDE?

Türkiye'nin Cerablus operasyonuna başlamasının ardından vatandaşlar Cerablus'un kimin elinde olduğunu merak etmeye başladı. Suriye'de yaşanan iç savaş ortamında şehirlerin kimileri IŞİD'in elinde bulunuyor. IŞİD'in elinde bulunan kentlerden biri de Cerablus. Türkiye sınırına yakın bölgede yer alan kentin nüfusunun büyük bölümünü Araplar oluşturuyor.

Cerablus haritası:


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler