HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cerablus şehidi Uzman Çavuş, törenle uğurlandı

Cerablus'ta şehit olan Uzman Çavuş Ercan Çelik'in cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Düzce'ye uğurlandı.

Cerablus şehidi Uzman Çavuş, törenle uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Cerablus kentine yönelik başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatında PYD unsurlarının roketli saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ercan Çelik'in cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Düzce'ye uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen çarşamba günü saat 04.00'te, Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus İlçesi'nin IŞİD'den temizlenmesi ve sınırda güvenliğin sağlanması için askeri harekat başlattı. Havadan uçaklarının, sınırı geçen zırhlı birliklerin de karadan katıldığı harekatta, Özgür Suriye Ordusu mensupları aynı gün Cerablus'un kontrolünü ele geçirdi. Suriye içerisinde ve sınır hattında konuşlu birlikler, İHA'lar ile tespit edilen bölgeleri ateş altına alarak IŞİD'lileri etkisiz hale getirirken, ÖSO üyeleri de bazı noktalarda çatışmaya girerek batı ve güneyden Suriye'nin iç kesimlerine ilerledi. Ancak, dün akşam saatlerinde Cerablus'un 6 kilometre güneyinde Menbiç yolu üzerinde bulunan PYD denetimindeki Amarna Köyü'nden bölgede konuşlu TSK'ya ait 2 tanka roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda yangın çıkan tankların birinin şoförü olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, TÖRENLE UĞURLANDI

Teröristlerin saldırısında şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik için bu sabah Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Kent protokolünün ve şehidin yakınlarının katıldığı törende, özgeçmişi okunan uzman çavuş için dua edildi.

Uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra memleketi Düzce'ye gönderilmek üzere havalimanına getirildi. Havalimanına gelen şehidin eşi Sümeyye Çelik, "Aşkım" diyerek gözyaşı döktü. Yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta duran şehidin hemşire olan eşi Sümeyye Çelik'in, "Ben sensiz ne yaparım" feryatları yürek dağladı.

Cenaze aracından tören mangası tarafından alınan şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketine uğurlandı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler