HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cerablus'a dönüşlerin başlaması

Gaziantep'in Karkamış ilçesinden 312 kişilik Suriyeli grubun Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ mensuplarından temizlenen Cerablus ilçesine döndüğü kaydedildi.

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karkamış ilçesinde toplanan ve Cerablus'a gitmek istediğini beyan eden Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından ilçede kurulan mobil hizmet aracında gönüllü geri dönüş başvurusu yaptı.

Kapının geçişlere açılması üzerine Cerablus'a dönmek için müracaat eden 312 Suriyeli, Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan kayıtların ardından memleketlerine kavuşma heyecanını yaşadı.

Gaziantep Valiliği İnsani Yardım Koordinatörü olarak görevli Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, burada yaptığı konuşmada, Vali Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusundaKarkamış ilçesinin karşısında bulunan ve terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'un her türlü altyapısını hazırlamaya devam ettiklerini söyledi.

Cerablus'u tekrar yaşanabilir bir yer haline getirmek için başta insani yardım olmak üzere her türlü çalışmanın yürütüldüğünü belirten Çakıroğlu, insani ihtiyaçların da bugün hizmet vermeye başlayan Karkamış sınır kapısından nakledileceğini, elektrik temini konusunda TEDAŞ'ın çalışmalarının sürdüğünü, Cerablus'a en kısa zamanda elektrik ve su verileceğini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Halil Şaşmaz da yaklaşık 2 yıldan bu yana kapalı kalan Karkamış Sınır Kapısı'nın terör tehlikesinin sona ermesi dolayısıyla tekrar hizmet vermeye başladığını anımsatarak, geçişleri kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri aldıklarını aktardı.

Göç İdaresi İl Müdürü Oktay Bahçeci de bugün itibarıyla Gaziantep Valiliğine gönüllü dönüş işlemleri için müracaat eden 312 kişinin yapılan resmi işlemler sonucunda Karkamış Sınır Kapısı'ndan ülkelerine gönderildiğini dile getirerek, Suriyeli misafirlerin sevinç ve heyecanını paylaştıklarını kaydetti.

Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu ilk kafiledeki Suriyeli misafirlerse, doğup büyüdükleri toprakların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden temizlendiğini vurgulayarak, "Çok şükür bu günleri de gördük. Artık memleket hasretimizi bitirmek istiyoruz. Yakınlarımızı özledik. Türk askeri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bize yıllardır ev sahipliği yaptılar. Türkiye'den memnun ayrılıyoruz. Bizi DAEŞ'ten kurtardıkları için minnet ve şükran duyuyoruz." ifadelerini kullandılar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler