HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çerçevesiz telefon Xiaomi Mi Mix özellikleri dikkatleri çekmeyi başardı

Xiaomi Mi Mix'in tanıtımı yapıldı. Özellikleri ve uygun fiyatı ile dikkatleri çekmeyi başaran Çinli Xiaomi Mi Mix, tasarımından dolayı "çerçevesiz telefon" olarak anılmaya başladı.

Çerçevesiz telefon Xiaomi Mi Mix özellikleri dikkatleri çekmeyi başardı

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi Mi Mix adlı telefonun tanıtımını yaptı. Xiaomi Mi Mix özellikleri ve tasarımı yapılan lansmanda ortaya çıktı. Görsel tasarımı ile dikkatleri çeken akıllı telefon çerçevesiz telefon olarak anılmaya başlandı. Akıllı telefon pazarında markalar arasındaki artan rekabet ortamında çıta her gün biraz daha yükselirken, Xiaomi Mi Mix tasarımı ile pazarda büyük ses getirdi. Teknoloji ile ilgilenenler çevçevesiz telefon Xiaomi Mi Mix fiyatı ve özellikleri hakkında bilgi toplamaya çalışıyor.

ÇERÇEVESİZ TELEFON: XIAOMİ Mİ MİX

Çinli Xiaomi şirketi akıllı telefon pazarına yeni amiral gemisi Xiaomi Mi Mix'i sürmeye hazırlanıyor. Lansmanı gerçekleştirilen telefon görsel tasarımı ile dikkatleri çekmeyi başardı. Bugünden daha çok gelecekten bir ürün gibi karşımıza çıkıyor. Merakla beklenen bu akıllı telefon görünümüyle beklentileri neredeyse karşıladı. Xiaomi şirketi bu telefonunun tasarım aşamasında Fransız tasarımcı Philippe Starck ile iş birliği yaparken, kullanıcıların karşısına neredeyse çerçevesiz bir telefon çıktı. 6.4 inç ekrana sahip olan Xiaomi Mi Mix'in çerçeveleri oldukça ince. Ekranın panele oranı yüzde 91.3 ve bu bir rekor anlamına geliyor. Yaklaşık olarak 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu tasarımın getirisi olan rekoru rakiplerinin kırması bir hayli zor görünüyor. Xiaomi Mi Mix özelliklerine baktığımızda sadece neredeyse çerçevesiz olmasının yanı sıra telefonun kasasını seramikten olması da dikkat çeken bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor.

XIAOMİ Mİ MİX ÖZELLİKLERİ

Xiaomi Mi Mix özellikleri tasarım anlamında kullanıcıları fazlasıyla tatmin edecek gibi görünüyor. Öte yandan kullanıcılar telefonun teknik özelliklerini de merak ediyor. Çünkü iyi bir akıllı telefon için sadece iyi tasarım yeterli olmuyor. Teknik anlamda telefonun performansının nasıl olacağı merak konusu... Xiaomi Mi Mix özelliklerine baktığımızda teknik kısımda da oldukça iddialı duruyor. Telefonda 1080x2040 ekran çözünürlüğe sahip IPS LCD Panel bulunuyor.

Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle gelen telefonda Qualcomm Snapdragon 821 kullanılmış. Xiaomi Mi Mix'in hafızasını arttıramıyorsunuz. Ancak 6 GB RAM, 128 GB ve 256 GB dahili hafızası bulunan telefonun bu anlamda kullanıcılarına yeteceği düşünülüyor. USB Type-C bağlantı portuna sahip telefonda hızlı şarj özelliği bulunuyor. Yaklaşık 30 dakikada yüzde 83 şarj edilebiliyor. Xiaomi'nin yeni amiral gemisinde Adreno 530 grafik işlem birimi, 4.400mAh batarya bulunuyor. Ayrıca Xiaomi Mi Mix özellikleri arasında parmak izi tarayıcısı gibi çeşitli özellikler de bulunuyor.

Xiaomi Mi Mix'in kamerasına gelince; telefonda 5 MP ön kamera, 16 MP çözünürlüğünde arka kamera kullanıldı. Bu telefonun ön kamerası standart sensörlerden yüzde 50 daha küçük ve yakınlık sensörü olaraka ultrasonik mesafe teknolojisi kullanılıyor.

XİAOMİ Mİ MİX FİYATI NE KADAR OLACAK?

Çinli şirketin yeni amiral gemisi Xiaomi Mi Mix fiyatı ne kadar olacak merak konusu. Gelecek ay piyasaya sürülecek Mi Mix 4GB RAM ve 128GB depolama alanı ile 6GB RAM ve 256GB depolama alanı sunan modelleri ile raflara çıkacak. Xiaomi Mi Mix fiyatına gelince; 4GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip model 3.499 Yuan (1.600 TL), 6GB RAM ve 256GB depolama alanı sunan modeli ise 3.999 Yuan (1.800TL) fiyatla satışa sunulacak.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler