HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çerkes Cengiz'in konvoyu kurgu çıktı! Çerkes Cengiz kimdir?

Son günlerde Çerkes Cengiz'in adı gündemden düşmüyor. 100 araçlık konvoyla ceza evine gittiği sanılan 'Çerkes Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu'nun konvoyu kurgu çıktı! İşte Çerkes Cengiz kimdir ve neden gündemde sorularının cevabı...

Çerkes Cengiz'in konvoyu kurgu çıktı! Çerkes Cengiz kimdir?

Çerkes Cengiz kimdir? Bu soru gündemden düşmüyor, Çerkes Cengiz'in her yaptığı olay oluyor. Gündeme bomba gibi düşen Çerkes Cengiz, yine yaptı yapacağını! 100 araçla İstanbul Maltepe Cezaevi'ne gittiği söylenen Çerkes Cengiz'in konvoyu kurgu çıktı. Çerkes Cengiz kimdir ve neden gündemden düşmüyor? Çerkes Cengiz'in konvoyu nasıl kurgu çıktı? İşte Çerkes Cengiz hakkında bilinmeyen gerçekler...

ÇERKES CENGİZ KİMDİR?

100 araçlık konvoyla ceza evine gittiği söylenen Çerkes Cengiz'in yanındaki adamları para karşılığı tuttuğu ve hapis cezası olmadığı anlaşıldı. Çerkes Cengiz lakaplı Cengiz Şıklaroğlu gözaltına alındı. Cezaevi yolunda konvoyunu durdurarak yanındakilere “Siz artık dönün” diyen Cengiz Şıklaroğlu’nun ruhsatsız silah bulundurmaktan adliyeye gönderileceği öğrenildi. 10 aylık hapis cezasını çekmek için Maltepe Cezaevi’ne 100 araçlık konvoyla gittiği haberi dilden dile dolaşan ‘Çerkes Cengiz’ lakaplı Cengiz Şıklaroğlu’nun cezaevine gitmediği, hatta hakkında kesilmiş cezası olmadığı ortaya çıktı.

Silah ticaretinden lüks yat üretimine kadar 7 şirketin sahibi olan Çerkes Cengiz'in, örgüt liderliğinden askeri casusluğa ve suikasta kadar pek çok suçtan yargılandığı söyleniyordu. İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünden mezun olan Çerkes Cengiz, vahşi hayvanlar ve silahlarla birlikte verdiği pozları ile sosyal medya trend olmuştu. Çerkes Cengiz kimdir soruları da birden sorulmaya başlanmıştı ve işin aslında Çerkes Cengiz'in sanıldığı gibi suçlu olmadığı ortaya çıktı. 2005 -2016 yılları arasında askeri suç örgütlüğü liderliği, askeri casusluk, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’a suikast suçlarından Rusya’da yargılandığı ve bu suçlamalardan beraat ettiği söylenen Çerkes Cengiz'in 2016 yılı başında geldiği Türkiye’de Suriye’deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı iş adamlarına zorla senet imzalattığı iddiasıyla da yargılandığı öne sürülmüştü.

ÇERKES CENGİZ KONVOY AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde yazılı ve görsel medyada kendisini suç örgütü lideri gibi tanıtıp toplum üzerinde algı yaratarak kişiler üzerinde korku salmaya çalışan ve hakkında ruhsatsız silah taşıdığı yönünde ihbarlar bulunan C.Ş., saat 06.30'da Ataşehir'deki evinde yakalanmıştır" açıklaması yapıldı. Çerkes Cengiz lakaplı Cengiz Şıklaroğlu'nun evinden ruhsatsız tabanca, kuru sıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği ve 193 değişik çapta fişek çıktığı da belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler