HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeşme'de yine mülteci faciası: Çok sayıda ölü var!

İzmir'in Çeşme ilçesinde, içerisinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilerin bulunduğu bot battı. Olayda 5'i çocuk 1'si kadın olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, kurtarılan 9 kişi Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan yine İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmeye hazırlandıkları belirlenen aralarında kadın ve çocukların da olduğu 76 mülteci yakalandı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, içerisinde Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilerin olduğu bot battı.

Olayda 5'ü çocuk 1'si kadın olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. Kurtarılan 9 kişi ise Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kurtarılanlar, botta 17 kişinin bulunduğunu ve botun batmaya başlamasıyla birlikte Türk organizatörün kaçtığını söyledi. Kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İZMİR'DE 76 MÜLTECİ YAKALANDI

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirip Demirci Mahallesi yolu üzerinde 3 minibüsü durdurdu. Ekipler, minibüslerde yaptıkları aramada, yasa dışı yollardan İtalya'ya geçme hazırlığında oldukları tespit edilen 49'u Suriye, 16'sı Somali ve 11'i Pakistan uyruklu 76 mülteciyi yakaladı.

Organizatör oldukları öne sürülen ve gözaltına alınan İ.A., C.D. ve S.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, 24'ü kadın ve 16'sı çocuk olan 76 mülteci İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler