HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çetin Doğan tutuklandı

Balyoz Planı davası sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan tutuklandı.

Çetin Doğan tutuklandı

İSTANBUL (ANKA) - Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim olan 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

[

****](https://www.mynet.com/dogan-savunma-yapmayacagiz-110100555971 )

Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesine kendi aracıyla gelen Çetin Doğan, basın mensuplarına, "Savunma yapmayacağım, mücadeleye devam" açıklamasında bulundu.

Adliye binasındaki işlemlerin ardından, hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunan Doğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doğan'ın yanı sıra, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Albay Halil Yıldız, Binbaşı Refik Hakan Tufan ve Binbaşı Gökhan Murat Üstündağ da tutuklandı.

İSPATLAMAK ZORUNDADIR

Balyoz davası kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve 5 emekli asker cezaevine gönderildi. Doğan adliye çıkışında, "Bize savunma hakkı verilmeden tutukluyorlar. Müfteriler iftiralarını ispatlamak zorundadır" dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan, emekli Albay Halil Yıldız, emekli Binbaşı Refik Hakan Tufan ve Gökhan Murat Üstündağ, haklarındaki karar yüzlerine okunarak tutuklandı. Tutuklandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Doğan ve diğer emekli askerler, daha sonra cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkartıldı. Çevik kuvvet polisleri Doğan ve diğer şüphelilerin adliyeden çıkartılması sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyeden çıkarken basın mensuplarına konuşan Çetin Doğan, "Göreve gidiyorum. Arkadaşlarımın yanına gidiyorum. İşte deliliniz bu. Bize savunma hakkı verilmeden tutukluyorlar. Müfteriler iftiralarını ispatlamak zorundadır. İspat edemediler ama cezaevine gönderiyorlar" dedi.

Doğan ve diğer emekli askerler aynı minibüsle Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler