HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevreciler 'yeryüzü sofrası'nda iftar yaptı

Çevreciler 'yeryüzü sofrası'nda iftar yaptı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ndeki Alakır Nehri üzerine yapılmak istenen HES'leri protesto için gelen çevreciler, kent merkezinde kurdukları 'yeryüzü sofrası'nda vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Alakır Nehri'nin doğduğu Kuzca Mahallesi Karaağaç su kaynağında buluşan çevreciler, 1- 3 Temmuz'daki etkinliklerinin ardından dün ilçe merkezinde bir araya geldi. Akşam saatlerinde Gödene Caddesi'nde kortej yürüyüşü yapan grup, 'Kumluca uyuma Alakır'a sahip çık', 'HES yapma boşuna, yıkacağız başına' sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup, şarkılar söyledi. 'Biz Alakır Nehriyiz' adlı seremoniyi sahneleyen grup, iftar vaktinde ise hazırladıkları yemekleri yeryüzü sofrasında vatandaşlarla paylaştı.

HES yapılmasını engellemek amacıyla 10 yıl önce Alakır Vadisi'ne yerleşen Tuğba Günal ve Birhan Erkutlu'ya destek için geldiklerini söyleyen İnan Maysaru, "Önümüzdeki süreçte ne yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geldik. Bu konuda Kumluca halkını bilinçlendirmek istiyoruz. Her arkadaşımız kendi bölgesinde neler yapabilir. Bunları konuştuk. Çünkü aynı sorun Türkiye'nin her yerinde var" dedi.

Betül Merkan da "Arkadaşlarımızla birlikte genelde sebzelerden oluşan sağlıklı yiyecekler hazırladık. Biz Kumluca halkının Alakır Nehri üzerinde yapılacak HES'leri protesto etmek amacıyla Alakır Vadisi'ne yerleşen Tuğba ve Birhan'ı yalnız bırakmamasını istiyoruz. Alakır Vadisi bir cennet, bu cennetin sudan sebepler için cehenneme dönüştürülmesini istemiyoruz. Buranın korunması için her şeyi yapabiliriz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler