HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ceylanpınar'a 3 havan mermisi daha!

Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesine yakın alana 3 havan mermisi düştü.

Ceylanpınar'a 3 havan mermisi daha!

Alınan bilgiye göre, PYD ile Nusra Cephesi arasında Rasulayn bölgesinde gün içinde sakinleşen çatışmalar, akşam saatlerinde şiddetlendi. Zaman zaman ağır silahların da kullanıldığı çatışmanın sesleri, Ceylanpınar'dan da duyuldu.

Henüz nereden ateşlendiği belli olmayan 3 havan mermisi, Türkiye ile Suriye arasındaki bölgeye isabet etti. Daha sonra mermilerin düştüğü bölgeden duman bulutu yükseldi.

Bazı vatandaşların, sınıra yakın bölgeye gelerek gelişmeleri izlediği görüldü.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay, dün Rasulayn'da süren çatışmalar sonucunda, iki merminin Türkiye sınırının içerisine düştüğü ve bir kişinin ölümüne neden olan olaya ilişkin açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında, Şanlıurfa Ceylanpınar karşısındaki Rasulayn ilçesinde, PKK (PYD) mensuplarıyla muhalifler arasında süren çatışmalar sonucunda, dün saat 19.50 sularında top-havan mermisi olduğu değerlendirilen iki merminin, 3. Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahasına, sınırın yaklaşık 1 kilometre kadar içine düştüğü belirtildi.

Olay sonucunda, tarlalarında sulama yapan Mardin doğumlu Şükrü Kahraman (43) ile çocukları Mehmet (23) ve Ahmet (12) Kahraman'ın yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaralılardan Şükrü Kahraman'ın vefat ettiği bildirildi.

Açıklamada, Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan diğer iki yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

"MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ"
Yapılan atışlara, angajman kuralları gereği, önceden tespit edilen hedeflere, obüslerle caydırıcı mahiyette ve misliyle mukabele kapsamında ateş açılarak karşılık verildiği vurgulanan açıklamada, "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Genelkurmay, Türkiye -Suriye sınırında 2. Hudut Alay Komutanlığı Bükülmez Hudut Karakolu sorumluluk sahasında da dün saat 21.05'teSuriye istikametinden Türkiye'ye yaklaşan, Suriye uyruklu olduğu değerlendirilen 15 sivilin fark edildiği bildirildi.

Ani müdahale timinin olay yerine intikal ettirildiği kaydedilen açıklamada, "dur" ikazına uymayan kişilerin Türkiye sınır hattına yaklaşmayı sürdürmesi üzerine, nöbetçiler tarafından havaya bir el uyarı atışı yapıldığı ancak buna şahıslarca nöbetçilerin üzerine 5 el ateş açılarak karşılık verildiği ifade edildi.

Açıklamada, bunun üzerine nöbetçiler tarafından bu kişilere ateş edildiği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler