HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altın kaç lira? İşte 23 Kasım güncel altın fiyatları

Çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları güne yükseliş eğilimi ile başladı. Altının gramı, doların ani yükselişine paralel olarak kendi rekorunu yenilemişti. Doların 4 liraya kadar çıkmasına Merkez Bankası'nda müdahele geldi. Bu müdahele sonrasında dolar, düşüşe geçmiş olsa bile altın değerini korumaya devam ediyor. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altın kaç lira? Altın fiyatları için uzmanlar ne diyor? İşte 21 Kasım Salı güncel döviz kurları...

Çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altın kaç lira?  İşte 23 Kasım güncel altın fiyatları

Çeyrek altın ne kadar oldu merak ediliyor. Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü TCMB'ye yönelik sert açıklamalarının yarattığı endişelerle piyasalarda doların ateşi çıktı ve bir anda 4 lira sınırına dayandı. Dolar kurundaki değer kazancına paralel rekorlara devam eden altının gram fiyatı, 162 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Doların bu yükselişine karşılık Merkez Bankası'nda müdahele geldi ve dolar inişe geçti. Fakat altın fiyatları, rekor seviyesini korumaya devam ediyor. Sabah saatleri itibariyle gram altın 162,9 lira iken çeyrek altın 266 liradan işlem görüyor. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altın kaç lira? Uzmanların altın fiyatları analizi ne şekilde? İşte 23 Kasım Perşembe güncel altın fiyatları...

23 KASIM 2017 ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Anlık olarak altın fiyatları;
162,82 liradan alınan gram altın, 162,87 liradan,
260,50 liradan alınan Çeyrek altın 266,30 liradan,
519,38 liradan alınan Yarım altın 532,59 liradan,
1078 liradan alınan Cumhuriyet altını ise 1092 liradan,
1042,02 liradan alınan Tam Ziynet altını, 1061,93 liradan satılıyor. Altın fiyatlarını anlık ve güncel olarak aşağıdaki bağlantıdan 7/24 takip edebilirsiniz.

Altın fiyatları için tıklayın

ALTIN HAFTAYA YENİ REKORLA BAŞLADI!

Güne düşüşle başlamasına karşın dolar kurunun 3,90 sınırına kadar çıkmasıyla yükselişe geçen ve 162 lira ile rekor seviyeye çıkan gram altın, saat 13.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 161,7 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 165 lira, Cumhuriyet altını da 1.081 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı 1.292 dolardan alıcı buluyor. Geçen haftayı 3,8745'ten tamamlayan dolar/TL, bugün 3,90 sınırına kadar çıkmasının ardından şu dakikalarda 3,8970 seviyesinde dengelendi. Uluslararası piyasada bugün sakin bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise yüzde 0,17 azalışla 1.292 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD'de vergi reformuna ilişkin belirsizlikler ve Avrupa'da siyasi gelişmelerin küresel piyasalarda risk iştahını azalttığını, buna bağlı olarak doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazandığını söyledi.

Doların, TL karşısındaki yükselişinin altının gram fiyatını da rekorlara taşıdığını ifade eden analistler, ABD ve Avrupa'daki gelişmelerin kurlar ve altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydetti.

Analistler, 22 Kasım Çarşamba günü yayımlanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ve hafta boyunca dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan gram altında 157,5 liranın destek, 162,5 liranın ise direnç konumunda olduğunu bildirdi.

"10 çeşit altına verdiğimiz isim; Cumhuriyet altını"

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk Cumhuriyet altını basımının 1925 yılında yapıldığını anımsatarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması üzerine eski kalıplarla altın basımına imkan olmadığı için yeni kalıpların yapılması ve yeni altınların basılmasıyla ilgili yasal düzenleme çalışmalarına başlandığını anlattı.

Parmaksız, Cumhuriyet altınının; tam, yarım, çeyrek, iki buçukluk ve beşlik grubundan oluştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Meskük ve ziynet grubundaki 10 çeşit altına verdiğimiz isim; Cumhuriyet altınıdır. Ziynet yani süs grubu, piyasada ince grup diye tabir edilir. Genellikle süs, takı amaçlı düğün ve nişanlarda kullanılır. Meskük yani sikke grubu ise piyasada Ata lira, kalın diye tabir edilir ama tamamı Cumhuriyet altınıdır. Bu iki grup arasında ayar olarak fark yok. İkisi de 22 ayar. Ağırlık itibarıyla her ikisinin de tam, yarım, çeyrek, iki buçukluk ve beşliki var. Görsel olarak bakıldığında ziynet altınlar daha ince, geniş çaplı ve tırtılı eğik. "

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler