HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 29 Temmuz güncel altın fiyatları

Çeyrek altın ne kadar oldu oldukça merak ediliyor. Altın fiyatları güne artışla başladı. Serbest piyasada gram altın 144 lira, çeyrek altın ise 235 liradan alıcı buluyor. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altın ne kadar? İşte 29 Temmuz güncel altın fiyatları...

Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 29 Temmuz güncel altın fiyatları

Çeyrek altın ne kadar oldu? Altın, güne artışla başladı. Serbest piyasada sabah saatleri itibari ile altının gramı 144 lira civarında iken çeyrek altın 235 liradan işlem görüyor. Peki çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? İşte 29 Temmuz Cumartesi güncel altın fiyatları...

29 TEMMUZ 2017 ALTIN FİYATLARI

An olarak İstanbul Kapalıçarşı'da;

143,97 liradan alınan gram altın, 144,02 liradan,

230,35 liradan alınan Çeyrek altın 235,48 liradan,

459,26 liradan alınan Yarım altın 470,96 liradan,

946 liradan alınan Cumhuriyet altını ise 956 liradan,

921,41 liradan alınan Tam Ziynet altını, 939,04 liradan satılıyor.

Altın fiyatlarını anlık ve güncel olarak aşağıdaki bağlantıdan 7/24 takip edebilirsiniz.

Altın fiyatları için tıklayın

CUMHURİYET ALTINI İLE TAM ALTIN ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Cumhuriyet altını ve tam altın genellikle birbirine karıştırılmakta ve aynı olarak görülmektedir. Halk arasında bu iki altın türü arasındaki fark bilinmemekte ve cumhuriyet altını ve tam altının aynı altın türünü ifade ettiği düşünülmektedir. Ancak durum gerçekte böyle değildir. Cumhuriyet altını ve tam altın birbirinden farklı iki altın türüdür. Bu iki altın türünün farkını daha iyi anlatabilmek için ikisini de ayrı ayrı başlıklarda açıklamak faydalı olacaktır.

Cumhuriyet Altını (Ata Altın) : Cumhuriyet altını ya da diğer adıyla ata altın, 22 ayar ve 7.216 gramdır. Cumhuriyet altının çapı 22 mm'dir. T. C. Darphanesi tarafından basılmaktadır. Cumhuriyet altınının bir yüzünde ''Türkiye Cumhuriyeti'' ibaresi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi(1923) ve bunların altında da basım tarihi bulunmaktadır. Diğer yüzün de ise; ''Hakimiyet Milletindir'' ibaresi, Atatürk resmi ve bunların altında da ''Ankara'' ibaresi yer almaktadır.

Tam Altın : Tam altın 22 ayar ve 7.016 gramdır. Tam altın çapı 30 mm'dır. Cumhuriyet Altını gibi Tam Altın da T. C. Darphanesi tarafından basılmaktadır. Tam altının ön yüzünde ''Türkiye Cumhuriyeti'' yazısı ve basım tarihi yer almaktadır. Diğer yüzünde ise; Atatürk resmi ve bu resmin çevresinde kenar süslemesi olarak yıldız işaretleri ve nakış süslemesi bulunmaktadır.

Cumhuriyet altını ve tam altın arasındaki farklar:
Cumhuriyet altınının çapı tam altının çapından daha küçüktür. Ancak Cumhuriyet altınının kalınlığı ve ağırlığı tam altından daha fazladır. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi bu iki altın türünün üzerindeki desen ve ibarelerde de farklılıklar bulunmaktadır. Yukarıdaki resimde iki altın türü arasındaki tasarımsal farkları inceleyebilirsiniz.

Cumhuriyet Altını ve Tam Altın işçiliklerinin az olması sebebiyle ülkemizde en çok tercih edilen yatırım altınları arasında yer almaktadırlar. Yatırım amaçlı altın alımlarında işçiliği en az olan altın türleri tercih edilmelidir. İşçilik ne kadar fazla ise alıcının ödeyeceği işçilik ücreti de o oranda artmaktadır. Bu anlamda en avantajlı altın türü ise Gram Altındır. Gram Altın işçiliği en az olan altın türüdür. İşçiliğin az olması, alış-satış farkının da az olması anlamına gelmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler