HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevi ikinci müdürünü ve gardiyanı döven Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma

Cezaevindeki organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın cezaevi ikinci müdürünü ve bir memuru dövdüğü ortaya çıktı

Cezaevi ikinci müdürünü ve gardiyanı döven Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma

İddiya göre; Çakıcı, 1.5 yıl önce de başka bir memuru dövmüştü. Skandalın ortaya çıkmasının ardından olayı gizlediği belirlenen cezaevindeki memurlar ile olayda ihmali görülen memurların açığa alındığı, bazı infaz koruma memurlarının tutuklandığı, Çakıcı hakkında ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çakıcı'nın, kaldığı cezaevinde ikinci müdürü dövdüğü iddiası üzerine toplanan Cezaevi Disiplin Kurulu, düzenlenen sahte tutanaklar nedeniyle olayla ilgili işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevinde yaşanan olayın öğrenilmesinin ardından hem Adalet Bakanlığı hem de savcılık harekete geçti.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞ

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde Çakıcı ve bir adamının daha önce de bir memuru dövdüğü, ancak cezaevi yönetimi tarafından olayın üstünün örtüldüğü belirlendi.

MÜDÜR VE MEMURLAR AÇIĞA ALINDI

Soruşturma neticesinde o dönemde görev yapan cezaevi müdürleri dahil, olaya karışan ikinci müdürler ve memurlar açığa alındı. Olaya karışan cezaevi personeli ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, olayda ihmali görülen infaz koruma memurları hakkında ise tutuklama kararı verildi.

ÇAKICI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın saklanması nedeniyle daha önce işlem yapılmayan Alaattin Çakıcı hakkında da soruşturma başlatıldığı ve olayın örtbas edilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

Alaattin Çakıcı kimdir?

Trabzonlu ülkücü mafya şefi Çakıcı, ilk olarak 17 yaşındayken bir İETT görevlisini yaralama olayına karıştı. Çakıcı, daha sonra ismini İstanbul'daki yasadışı faaliyetleriyle duyurdu.

1980'li yılların sonunda yeraltı dünyasının Ankara ayağında da adı duyulan Çakıcı, bir süre sonra İstanbul'a geçerek, buradaki gruplar içinde kendisine yer edindi.

Türkiye çapında faaliyet gösteren ve "ülkücü baba" olarak tanımlanan Çakıcı, İstanbul'a geçtikten sonra yine ünlü babalardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'la evlendi.

Olaylı sona eren bu evliliği ve İstanbul'da karıştığı silahlı saldırılar sonrasında polis kayıtlarında önemli yer tutmaya başlayan Çakıcı, sürekli Karadenizli olmasıyla övündü.

Çek - senet tahsilatı

Babasını 12 Eylül döneminde İstanbul'un Gültepe semtindeki bir kahvehaneye yapılan silahlı baskında kaybeden Çakıcı, 1984'ten itibaren çek - senet tahsilatı yapan grupların liderliğini yapmaya başladı.

Eski eşi Uğur Çakıcı'nın Uludağ'da öldürülme emrini verdiği gerekçesiyle polis ve savcılık tarafından gıyabi tutuklu olarak aranan Çakıcı, ayrıca canlı yayında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'le ilgili yaptığı açıklamalarıyla Flash TV'nin basılmasına neden oldu.

Borsacı Adil Öngen'in yaralanması, Pamukbank Genel Müdürü Burhan Karaçam'a yönelik lav silahlı saldırı olayı, Emin Cankurtaran'ın vurulması, Cavit Çağlar'a yönelik suikast planlaması, Engin Civan'ın vurulması eylemlerinin azmettiricisi olan Çakıcı, kendisi gibi yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Nurullah Tevfik AğansoyTevfik Ağansoy'un öldürülmesi olayında da azmettirici olarak aranmaya başladı.

1992'de hazırlanan sahte pasaportla yurtdışına kaçan Çakıcı'nın adı, Susurluk soruşturmalarında da gündeme geldi. Soruşturmalarda, kendisinde sahte yeşil pasaport bulunduğu iddiaları ortaya atıldı.

Çakıcı, çek - senet tahsilatı yaptığı dönemde Ankara ve İstanbul'da birçok kez gözaltına alındı. Soruşturmalarda, polisin mafya içindeki uzantısıyla ilgili bilgiler veren Çakıcı'nın yurtdışında kaldığı süre içinde Belçika, ABD, İtalya, Güney Afrika, Fransa, Brezilya, Singapur ve Japonya'da dolaştığı belirlendi.

Son anda kurtuldu

Çakıcı'nın firarda bulunduğu dönemde Palermo'da İtalyan mafyasının önde gelen aileleriyle bir toplantı yaptığı da tespit edildi.

Çakıcı, 1998'in Şubat ayında Fransa'da yapılan bir operasyonda yakalanmaktan kılpayı kurtuldu. 41 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Fransız polisinin düzenlediği bir operasyon sonucunda Nice'de bir otelde koruması Muradi Güler ve sanatçı Selçuk Ural'ın kızı olan sevgilisi Aslı Ural'la birlikte yakalandı.

Çakıcı'nın yakalanmasından sonra ortaya çıkan kasetler, ANAP'lı Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın istifasına sebep olurken, Aşık ile birlikte Çakıcı'ya kaçması için uyarıda bulunduğu iddia edilen DYP'li Meral Akşener, MİT görevlisi Yavuz Ataç ve Bursalı işadamı Erol Evcil de suçlandı.

Fransa'daki cezaevinde 16 ay dünyayla iletişimsiz bir odada tutuklu kalan Çakıcı, 14 Aralık'ta kendi isteğiyle Türkiye'ye getirildi. Fransa'dan şartlı iade edilen Çakıcı, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek tutuklandı ve Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler