HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevine oğlunu ziyarete gitti, tutuklandı

Zonguldak'tan Bartın'a giderek cezaevinde yatan oğlunu ziyaret eden kadın, 2005 yılında işlediği bir suç nedeniyle tutuklanarak aynı cezaevine konuldu.

Cezaevine oğlunu ziyarete gitti, tutuklandı

Evde tek başına kalan oğlu Ogün Yıldız ise annesinin Bartın'dan dönmesini beklerken tutuklanma haberinin şokunu yaşıyor.

Isparta'da 2005 yılında girdiği bir ayakkabı mağazasında bir çift ayakkabı çaldığı gerekçesiyle yargılandığı davada, hakkında 2 yıl 1 ay tutuklama kararı çıkarılan 3 çocuk annesi Şengül Yıldız(41), çocuklarına bakacak kimsesi olmadığı için cezasını erteletti. Çocuklarına bakacak kimsesi olmadığı gerekçesiyle ikinci kez başvurduğu ceza erteleme talebi reddedilen Şengül Yıldız, dün Bartın Cezaevi'nde yatan oğlunu ziyaret ettiği sırada tutuklandı. Jandarma ekipleri tarafından adliyeye çıkarılan Yıldız, mahkemede kararın yüzüne okunmasının ardından aynı cezaevine konuldu.

ANNESİNİ BEKLERKEN TUTUKLANDIĞI HABERİNİ ALDI

Annesinin ziyaret sırasında tutuklandığını öğrenince şok olan lise öğrencisi Ogün Yıldız(17), gazetecilere yaptığı açıklamada, "Annemin çıkması için BİMER'e dilekçe yazdım, henüz cevap gelmedi. Annem ağabeyimi ziyarete gitmişti. Sonra telefon etti, ‘Ben tutuklanıyorum' dedi. Ben hemen çarşıya indim, olayı anlamaya çalıştım. Babam da Zonguldak'ta değil. Kimsem olmadığı için teyzemin yanında kalacağım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen lise öğrencisi Yıldız, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'a yalvarıyorum. Eğer annem denetimli serbestlikten faydalanıp çıkarılabilirse okuluma devam edebileceğim.”

Akrabası Havva Demir ise bir ağabeyi cezaevinde, diğer ağabeyi askerde olan ve en son annesi de cezaevinde olan kuzeninin zor durumda olduğunu kaydetti.

Eşinden boşandıktan sonra Isparta'da oturan bir yakınına sığınan Şengül Yıldız, 2005 yılında girdiği ayakkabı mağazasında yaklaşık 50 TL değerinde bir çift ayakkabı çaldığı iddiasıyla yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede 2 yıl 1 ay ceza alan Yıldız, çocuklarına bakacak kimsesi olmadığı gerekçesiyle cezasını erteletti. Aynı gerekçeyle yine cezanın ertelenmesini talep eden Yıldız'a bu defa ret cevabı geldi. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler