HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chester Bennington kimdir? Linkin Park solisti Chester Bennington intihar etti!

Chester Bennington'ın intihar ettiği açıklandı. Linkin Park'ın solisti Chester Bennington'ın kendini evinden asarak intihar ettiği bilgisi verildi. Albümleri dünya üzerinde milyonlarca satan Linkin Park'ın solisti Chester Bennington'ın neden intihar ettiği bilinmiyor. Peki Chester Bennington kimdir?

Chester Bennington kimdir? Linkin Park solisti Chester Bennington intihar etti!

Chester Bennington evinde kendini asarak intihar etti. Los Angeles şehri adli tabip ofisinden yapılan açıklamada, 41 yaşındaki Linkin Park'ın solisti Chester Bennington'ın intihar ettiği belirtildi. Açıklamada, Los Angeles'ın Palos Verdes bölgesindeki evinde yerel saatle 09.00'da ölü bulunan Bennington'ın kendini asarak intihar ettiği bilgisine yer verildi. Peki Chester Bennington kimdir?

CHESTER BENNINGTON KİMDİR?

Chester Bennington, 1976 yılında ABD'nin Arizona bölgesindeki Phoenix'te doğdu. Çocukluğundan beri müzik yapmaya ilgi duyan Chester Bennington, 1980'li yılların sonunda annesi ve babası boşandılar. Ayrıca bir fast food restoranında da çalıştı ve gençlik dönemini tüm bağımlılıklarından kurtularak tamamladı ve eroin ile metamfetamin bağımlılığıyla da mücadele etti.

Chester Bennington, gençken, evinin çevresinde şarkı söyler, Depeche Mode’un 5. üyesi olduğu hayalini kurardı. Stone Temple Pilots’ın kariyerindeki etkisinin çok büyük olduğunu söyler. Onları ilk gördüğünde 14 yaşındaydı.

Chester Bennington, Phoenix, Arizona’dandır. Şu anda Los Angeles’ta yaşamaktadır. Gençken, başrolünü Robin Williams’ın oynadığı 'Popeye' (Temel Reis) filmini çok severdi. Filmin tamamındaki konuşmaları baştan sona ezberden tekrarlayabilirdi. Orta okuldayken bir embesil olduğunu söyler. Kendisinden 13 yaş büyük olan ağabeyinin sayesinde Loverboy, Foreigner ve Rush gibi müzik gruplarından etkilendi. Rock ortamına geçiş yapmadan önce, 10 - 14 yaşları arasında hip hop tarzından hoşlanırdı (Sugarhill Gang ve Slick Rick gibi davranırdı). Chester Bennington'da etki yaratan ilk albüm Misfits’ti.

Chester Bennington'ın ilk müzik grubu 1993’te kurduğu Grey Daze'di. Grey Daze aslında Phoenix, AZ bölgesinde oldukça popülerdi ancak hiç albüm anlaşması yapmadılar. Sonunda Chester Bennington yoluna kendine başına devam etmek istedi ve gruptan ayrıldı.

Chester Bennington, kendisi şarkı sözü yazarken diğer grup üyelerinin bundan kendilerine pay çıkarmasından da sıkıntı duyuyordu. Kısa bir süre sonra biri bir mesaj platformunda Sean’la konuştuklarını yazdı. Grey Daze'den Sean Dowdell’la Chester'ın çok iyi arkadaş olduklarını ancak kişisel farklılıklardan dolayı ayrıldıklarını söyledi. Grey Daze şimdi Chester’ın yerini alan bir kadın vokalle yoluna devam ediyor ve gruplarının ismi de Waterface.

Chester Bennington, daha sonra gelen teklif üzerine ailesiyle Kaliforniya'ya taşındı ve burada Linkin Park grubuyla söylemeye başladı.

Chester Bennington'ın 21.06.2011 tarihinde konser bitiminde yaptığı Adele " Rolling in the deep" coverı Adele tarafından en iyi cover seçilmiştir.

İki evlilik yapan Chester Bennington, 6 çocuk babasıydı.

Chester Bennington, 20 Temmuz 2017'de kendisini asarak yaşamına son vermiştir. Chester Bennington, Chris Cornell'in ölümünden sonra yazdığı mektupta "Bana tahmin bile edemeyeceğin yollarla ilham verdin. Senin olmadığın bir dünya düşünemiyorum" diye yazmıştı.
Cornell, Detroit'te 17 Mayıs'ta verdiği konser sonrası kendisini asmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler