HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP heyeti, Diyarbakır'da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere CHP heyeti Diyarbakır'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin oturma eylemine ilişkin, "Annelerin duygularıyla oynanması hepimizi çok üzüyor. Toplumsal olarak çok ciddi şekilde barışa ve huzura ihtiyaç duyulan günler yaşıyoruz. Bunun tesisi hepimizin ortak temennisidir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Ankara Milletvekili Levent Gök, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileleri, oturma eylemi yaptıkları Dağkapı Meydanı'nda ziyaret etti.

Ailelerin sorunlarını dinleyen heyet adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, evlatların insanlar için en kutsal varlık olduğunu belirtti.

Yıldırım, aileleri ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları kendilerinden dinlemek istediklerini ifade ederek, "Annelerin duygularıyla oynanması hepimizi çok üzüyor. Toplumsal olarak çok ciddi şekilde barışa ve huzura ihtiyaç duyulan günler yaşıyoruz. Bunun tesisi hepimizin ortak temennisidir" diye konuştu.

Milletvekili Gök ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendilerine verdiği görev çerçevesinde bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Bu ziyaretimiz elbette Türkiye'de kimsenin gözyaşı dökmeyeceği, annelerin geceleri başlarını yastığa rahatça koyabilecekleri, evlatlarını her zaman yanlarında görebilecekleri bir ortamın yaratılmasına dönüktür" diyen Gök, çatışma ve gözyaşı istemediklerini dile getirdi.

Heyet daha sonra, çocuklarının çatışmalarda yaşamını yitirdiğini, dağda veya cezaevinde bulunduğunu gerekçe göstererek Diyarbakır Valiliği karşısındaki Anıtpark'ta önceki gün oturma eylemi başlatan aileleri ziyaret etti.

Annelerin gözyaşlarının dinmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayan heyet üyeleri, ailelerle fotoğraf çektirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler