HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP İzmir Milletvekili Balbay, Nazilli'de

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, cezaevinin kendisine sıkıntıların yanı sıra önemli değerler kazandırdığını ifade ederek, "Cezaevi beni siyasetçi ve aynı zamanda oyun yazarı yaptı" dedi.

Aydın - Balbay, anne ve babasını ziyaret için geldiği Nazilli'de, cezaevinde kaldığı dönemde yazdığı "Yargıtatör" adlı tiyatro oyununun sahnelendiği Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki programa kızı Yağmur ile katıldı.

Oyunun başlamasının ardından geldiği için salon dışında bekleyen Balbay, bu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinin kendisinden aldığı şeylerin yanında kendisinin cezaevinden daha çok şey aldığını dile getirerek, "Cezaevi beni siyasetçi ve aynı zamanda oyun yazarı yaptı. Kendime şu sözü verdim, her yıl bir oyun yazacağım. 2014'ün oyunu da hazır" diye konuştu.

Balbay, cezaevindeyken ne zaman çıkacağını kestiremediğini ancak nasıl çıkacağını düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ben, bu toplumdan hiçbir zaman umudu kesmedim. Demir parmaklıkların ardında en acı günlerde bile, 'bir yerden başka birşey yükselecek' dedim ve şu sözü çok sık kullandım 'ben buradan nasıl ve ne zaman çıkacağımı bilmiyorum ama nasıl çıkacağımı biliyorum' dedim. Halkın çoğunun gönlünde yer edinerek çıkacağımı düşünüyordum. Bunu başarmış olmanın mutluluğu içerisindeyim."

- Seyircilerle fotoğraf çektirdi kitaplarını imzaladı

Oyunun sona ermesinin ardından salona girerek seyircileri selamlayan Balbay, alkışlarla karşılandı.

Seyircilerle fotoğraf çektiren ve kitaplarını imzalayan Balbay, programın ardından Nazilli'den ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler