HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, kanser hastası kız için harekete geçti

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cebine para koyduğu, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temininde yardım isteyen üniversite öğrencisi kadın için harekete geçti.

ANKARA (ANKA) - Bakan Bayraktar, iki günlük Trakya gezisi kapsamında dün Edirne'de, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi kadının cebine para koyup, "Al işte bu parayı. Başka ne yapacağım? Onları sen kendin al. Parayı al, cebinden düşürme" demişti.

Olayı ANKA'ya değerlendiren CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Bakan Bayraktar'ın yaptığının, AK Parti'nin toplumu sadaka kültürüne alıştırmaya çalışmasının bir yansıması olduğunu söyledi. Davranışın "utanç verici" olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığını vurgulayan Gürkan, şöyle konuştu:

"Bu tablo, devletin bir bakanından, tedavisi için yardım isteyen bir kız çocuğuna bakanın bakışını gösteriyor. Bakan, cebine birkaç kuruş koyup "Gereğini yaptım' diyerek başından savmaya çalışıyor. "Ben sana makarna vereyim, sen bana oy ver' anlayışı CHP Edirne Gençlik Kolları, kızımızı rencide etmeden, kamuoyu önüne çıkarmadan gerekeni yapıyor."

-"ANLIK GAFLET"-

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de, bir bakanın, vatandaşa cebinden para çıkarıp vermesinin şık bir davranış olmadığını dile getirerek, "Olması gereken, yanında bulunan Sayın Vali'ye talimat vermesiydi. Demek ki, boşluğuna denk geldi. Bu duruma hepimizin içi acıdı. Siyasi malzeme haline getirilmesini doğru bulmuyorum. Anlık gafletler olabilir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler